2007. augusztus 24., péntek

Bogdán Kálmán

Ismét egy Bogdán Kálmán gyöngyszemmel örvendeztettem meg tegnap este. Íme:

---------------------------------------------------------

Magyar veszedelem
Irtja Vadim Dudor
A központi sovénító kura kurátora


Híveim, fánjaim, feleim! Először is vizsgáljuk meg tüzetesen a magyarok eredetét. Először is a magyarok nem eredtek, ők lettek, Ők maguk dicsekednek a baltiak rokonságával (balti, balta, (baltazár ez fegyverszünetet jelent). Legkorábban a Gobi sivatag szélén találkozunk a nevükkel ( székely góbé, Gobi Hilda¸ mogyor Ó ! magyar ráz ! Pontosan ma sem tudjuk honnan a francból is jöttek. Egy ú.n. tudósuk sem találta, keresi Csomag Sándor.
Ez a gyülevész, t.i gyula-vész, sisere, hortista, fasiszta, intimpista, trappista (t.i. lóversenyeket rendeztek ), irredenta, revizionista hadnak két vezére vala: az állandóan dühös, kegyetlen orgyilkos Mogorv és a viccelve, vigyorogva öldöső, gyilkolgató Humor, ezek kacagányban jártak.
Ez a vérszomjas, bethlenista, rögtön imperialista programmal lépett a történelem színpadára . Azonnal megtámadták Kinát, de a kinai falat nehéz falat volt számukra.
Aztán Japánt akarták elfoglalni, de Hiro simán megállitotta őket. Megálltak tanácskozni: No, most merre? Hangzott el a kérdés. A legöregebb táltosuk Horngyula elrikkantotta magát: „Erre, délre!” „ Merre?” kérdezte Csányi Gyuri vezér. „Nem hallottad, vagy nem akarod?” kiáltott Orr bán a honfideszből. A tömeg lelkesen óbégatott. „Igen ! Erdélyre!” És megindult a csőcselék. Végigrabolták Indiát, jártak a Gangesz partjain, ahol szerettek volna heverészni a Daily verőn, de a Daily Mail leleplezte őket. Tovább potyáztak a portyáikon, amíg elértek a balti államok vonaláig.
Itt szerettek volna letelepedni, amit sok irásos emlék bizonyít (balta, balta-zár, ami fegyverszünetet jelentett). Gyorsan megalakították az első osztják-magyaj monajhiát. Majd innen is kiseprűzték őket ( seprűcski se hajcski ). Tovább fosztogattak nyugat felé. Etelközben megálltak, lakmározni, hiszen étel közben jön meg az étvágy. Innen a Kárpátok szorosain keresztül betörtek Erdélybe, kivéve a kazárokat, akik kövérek voltak és a Vereckei szoros túl szoros volt számukra, így ők kerülő úton lopakodtak be Transilvániába. Az őslakók barátságosan fogadták a ferdeszemű, vad, kegyetlen barbárokat, Erdély nyugati határán például hatalmas pannókat állítottak fel: „Ez nem székely föld” felirattal. A martalócok rögtön el is nevezték Panóniának.
A teljesen kulturálatlan horda nyereg alatt puhította a húst és az ellenfelet, ami annál inkább undorító volt, hogy nem ismerték a nyerget, sem a nadrágot. Mivel a meztelenseggük –meztelenségük – sértette a magas műveltségű őslakók izlését, egy-egy farmert nyújtották át nekik : „na drag, na drag” szavak kíséretében. Mire a barbár magyar „Áhá, ez nadrág!” a fejére húzta a drága Lévy-Strausst.
Az egyik őslakó (akadémiai tag) udvariasan megkérdezte az egyik magyar barbártól: „Mi az, amiben a nyílvesszőit tartja?” Az ráförmedt: „Tegez”. A tudós máris válaszolt: „Szerbusz, kérlek alásan”.
Ekkor azonban a söpredéknek már több vezére volt. Egykori angol nyelvű feljegyzésekből ránk maradt néhány vezér neve : Álmos (Sleepy ), Előd (Predecessor), Ond (Sperm), Tass (Szovjet MTI !!!), Töhötöm (I may do it).
A gyülevész had sátrakban lakott. Háza csupán Árpádnak (Your barley) volt. Innen az árpádházi név.
Első királyuk Vajk volt, aki, amikor érezte, hogy sok vajk van a fején valutaüzérkedésbe kezdett, és a pápától koronát vásárolt. A pápa dollárt kért cserébe, de Vajk az üzente, hogy nem ad dollárt, mert cent is van (innen a szent István név).
További királyaik közül megemlítjük Salamont, aki fényes tőke befektetéseket csinált, Kálmánt (Calmant), aki azzal ámította a népet, hogy bozgorgányok pedig nincsenek, és az együgyű megszüntette a bozgorgány égetéseket, az egyetlen haladó hagyományt.
Egyik királyuk Vak Béla volt, akiről az appendicitis betegséget nevezték el.
Egy csúnya gatyabaj is tőlük származik a trippertitum, amely főleg a kurucok között virágzott. Ezek a kurucok voltak az első kommunisták hiszen jelmondatuk a poli berta te volt (Vaim megjegyzése: Berta Zrinyi Ilona fedőneve lehetett, aki akkor Munkács környezetben él és a férje Thököly).
Egyetlen valamire való királyuk volt a román Matei Corvin, akinek apja Huniade Ioan komoly üzletember volt. Belgrádban olyan nagy bevételt csinált, hogy máig harangoznak miatta. Még annyit, hogy a mohácsi kupameccsen, hatalmas vereséget szenvedtek a török válogatottól, és Lajos a csapatkapitány addig cselezett, amig belefulladt a saját cselébe. Hol volt ő Hagitól!
Mert ott van például Mikszáth. Ugyebár „Mic” a mi csodálatos latin–dák nyelvünkön azt jelenti, hogy „kicsi”. Mikszát, tehát „kicsi falu”. Ugyanez vonatkozik Kisfaludira is.
Másik emlegetett költöjük, bizonyos Adi, pedig bűnöző volt. Őmaga kérdi, hogy szabad-e betörnie Dévényiéknél a dalai lámával szövetkezve?
Mi a teendő? Legelőször megszüntetni a provokációt. A dohányárudákról azonnal eltüntetni a feliratot: Tut Ungeria. Minden Magyarország? Ha olvasom, felforr bennem a dák vér. Decebál ismét saját kardjába roskadna ha olvasná. Az ő idejében ilyesmi nem létezett.
Emberek, testvéreim, apáim, anyáim, barátaim, traianjaim, Decebáljaim. Párt tagom! Éberség, mert megtörténhet, hogy amikor megkapom az irodalmi Nobel-díjat, tiszteletemre a magyar himnuszt fogják eljátszani.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez is....a Rá jellemző humor sosem hagyja el! :))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. A hosszú út megtérő vándora itt nálad őszinte mosolyra lel.

    VálaszTörlés
  3. Ne nekem köszönd, hanem az én nagyon drága BARÁTOM-nak :)

    VálaszTörlés
  4. Neki is köszönet amiért megírta,és Neked is hogy megosztod velünk:)
    Mi mást kívánhatnék Neki,minthogy még legalább 20 -30 évig örvendeztessen meg minket a csodálatos írásaival..

    VálaszTörlés
  5. Remélem, ha kevésbé lesz meleg arrafelé, jön majd ő is:)

    VálaszTörlés
  6. Már annyiszor "neki akartam ülni" kedves Barátod műveinek elolvasásának, de csak most volt rá időm, hogy "belelapozzak". Van Humor az olvasmányban. Én is köszönöm - de tanultam az "elődeimtől", ezért - mindkettőtöknek.

    VálaszTörlés
  7. hala istennek isei kozrerek vagyok es "hatartalanul" jol erzem magam Belapatfalvan, a rakoczi utca 9 sy.lati "Kastelyombn. ahol meg latogathato vagzok.Ittvan Neander volgyem is.Szeretettel Matuzsalem 95

    VálaszTörlés