2008. február 8., péntek

BÉKE!!!!!!!!

Ezért IS vágyom a békét, s nem az itt látottakat.... :((((((((((((((
Küldjétek Ti is tovább!
Attachment: Beke.pps

27 megjegyzés:

  1. Minden normális ember békét akar, miért kellene továbbküldeni.

    VálaszTörlés
  2. Akkor ki akarja a háborút???

    Mert hogy van folymatosan valahol a világban

    VálaszTörlés
  3. Az a kevés elmebeteg, vagy nagyon is okos, aki, vagy tudatlanságból öldököl, vagy jól felfogott érdekből.

    VálaszTörlés
  4. Ha olyan kevés lenne az az elmebeteg.... nem lennének ilyen borzasztóan megrázó képek!

    VálaszTörlés
  5. Az mond valamit, hogy viszonylagosan kevés? Na annyi.
    Ha direkt nem akarod érteni, írhatok harminc oldalt erről, de azt mind ide.:o)

    VálaszTörlés
  6. :D
    Szép nagy lapom lesz :P
    Bár arra gondoltam, ha kevés (viszonylag... na jó!) akkor zárjuk be őket a Lipótmezőre... és itt a világbéke!

    Ja... hogy a Lipótmezőt már bezárták????????????

    VálaszTörlés
  7. Mint tudjuk háborúzók mindig voltak és lesznek. Az a viszonylag kevés is legalább egy Magyarországnyi ember, annyit meg nem tudunk bezárni, csak szeretnénk.

    VálaszTörlés
  8. Ha fiam született volna, biztosan nem adtam volna a kezébe fakardot, fapuskát......

    Bár a lányom kicsi korában nem kapott cukorkát. s elment a szomszédba "koldulni" :)

    Gondolom akkor a fiú is beszerezte volna a maga harci játékait..

    VálaszTörlés
  9. Ó Te drága, hát nem ezen múlik:))

    VálaszTörlés
  10. Tuuudommmm
    De így legalább vígasztalhatnám magam :)

    VálaszTörlés
  11. "Ha fiam született volna, biztosan nem adtam volna a kezébe fakardot, fapuskát....." Nekem van fiam, és nem adtam a kezébe fakardot és fapuskát. Megyőződásem, hogy ezen is múlik. Ha soha senki nem adna a kezükbe ilyen "játékot" talán egyszer béke lenne. Talán. De lehet, hogy ez csak az álmaimban van így.

    VálaszTörlés
  12. Enyhítettem ám azt a mondatomat, ... mert Te, én nem adunk, ám vannak szomszédok, óvoda, oskola, utca, játszótér, tévé s egyebek, ahol ott az erőszak kikerülhetetlen. (A lányom is kapott savanyúcukorkát, bármennyire is elleneztem én azt).

    És valóban tán nem kell a fakard, fapuska, hisz a háború a legnagyobb biznisz a világon. S ha már egyszer kitalálták, megtervezték, legyártották azt a sok akármit, használni is kell, hogy újból kitalálható, megtervezhető eladható legyen.....

    VálaszTörlés
  13. Úgy gondolom, a fakard ugyanolyan leegyszerűsítés, mint ez a továbbküldendő micsoda.
    A háború nem önmagáért és nem önmagától van. Az okot kell megkeresni és felszámolni. Ez a vetítés pont olyan értelmetlenségről szól, mint a következő népszavazásunk.
    Akarsz tandíjat? Akarsz háborút?
    Mit lehet ilyesmire válaszolni?
    Hogy igazságos legyek, beírtam a szerzőnek egy piros pontot, hogy legalább nem fenyegetett meg, tovább-nemküldés esetére.

    VálaszTörlés
  14. nagyon rossz érzés nézni ezeket a képeket........de azért köszi,tovább küldöm.
    legyen jó hétvégét!Zsu

    VálaszTörlés
  15. Az első ember aki feltalálta a kést, remélhetőleg almát akart hámozni vele. De voltak okosabb újítók, akik fölfedezték, hogy a késsel ölni is lehet. Aztán kiderült, hogy nem elég szaporán, és nagyon babrás a dolog, ezért feltalálták a kardot. De a kard is rövidnek bizonyult és jött helyette a puska, majd a géppuska, az ágyú és a Sztálin-orgona, a repülők, a helikopterek, a tankok.
    Egy dolgot azért mindenképpen tudni kell. A háborúkra azért van szükség, mert a hadiipar nagyon sok embernek ad jó megélhetést és az államnak tisztességes adóbevételt. Az adóbevételből lehet támogatni a harmadik világ országait. A háborúk rombolásait helyre kell állítani, és ez kiváló lehetőség a bankoknak, hogy tőkéjüket a helyreállításokba befektessék. Természetesen nem pénzbeli tőkéről van szó, hanem a bankok finanszírozzák a helyreállításokhoz szükséges anyagokat eszközöket, amelyeket általában csak azon ország iparától lehet beszerezni, amelyik a rombolást végezte. Ez ismét új munkahelyeket teremt és csökkenti az inflációt. Amikor arra szavazna a világ minden polgára, hogy soha többet háborút és soha többet fegyvert, akkor egyúttal arra is szavazna, hogy a nehezebb megélhetést válassza és a jelenleg elfogadott gazdasági rendszer teljes lerombolását. Nekem úgy tűnik, hogy az általános béke, a teljes leszerelés, a visszatérés az almahámozó késhez nem több mint kivitelezhetetlen vágyálom.

    VálaszTörlés
  16. Almával értek egyet. Aki a háborút gerjeszti, annak megvan a maga embertelen, anyagi, hatalmi oka. Annak mutathatnának ilyet akárhányat. Az(azok) szerintem tisztában is vannak vele, de nem érdekli őket.
    Esetleg egy haszna lehet ezeknek a felhívásoknak. Ha nagyobb a közfelháborodás, nagyobb a nyomás rájuk....de lehet, hogy ez csak álom...

    VálaszTörlés
  17. Egyetértsek ?.Jó, egyetértek, Van oka, és szerintem nem kell keresni. Az ok mi magunk vagyunk. Az emberek. A nagyravágyásunk, a mérhetetlen kapzsiságunk, az irigységünk. És nem hiszem, hogy hiábavaló lenne az ilyen, igaz nem azonnal mutatkozik meg a hatása. De ..idővel talán, ha mindenki ennek szellemében nevelné a gyermekét akkor talán egyszer....

    VálaszTörlés
  18. Igen, csak álom a béke (mert minden bár rémesen sok naívságot soroltam itt fel... szándékosan), én is tudom, hogy minden háborúnak kőkemény gazdasági oka van.
    Sok-sok pénzt termel a hadiipar (s óriási foglalkoztatással is jár), ám, ha nem használják fel azt az arzenált, amelyet megtermeltek, felhalmozódik a készlet, s nem nyereséget termel.

    De hátha... hátha...
    Azt is tudom, hogy az én riasztó képeim nem lágyítják meg azoknak a kőkemény üzletembereknek a szívét (gondolom ennél borzalmasabb képeket is kapnak az általuk előállíttatott eszközök használatának a következményeiről.)
    De hátha... hátha
    Építeni úgyis lehet, ha nem rombolunk. Gondolom én ismét naívan.

    Mindnyájatoknak köszönöm, hogy elmondtátok a véleményeteket. S előre is köszönöm, ha valalki még el fogja mondani.

    VálaszTörlés
  19. Mert mennél többen mondjuk, annál hamarabb következik be a világbéke.:o)

    VálaszTörlés
  20. Szívszorító, figyelemfelkeltő, érzelmeket felborzoló..... sorolhatnám még milyen gondolatokat, érzéseket indítottak el bennem a képek. Láttam már hasonlókat.
    Azt szeretném, csak halkan megkérdezni - nem az előttem szólóktól, mert itt megfogalmazódott erre a kérdésre a válasz, hanem úgy általában, lehet-e, szabad-e azt gondolnia bárkinek, hogy akár a legkisebb háborúellenes, a békét kívánó szándék, megnyilvánulás nem szükséges, mert hiábavaló? (Még akkor is ha az.)
    Egyetértek azzal, hogy tengernyit lehetne erről a témáról beszélni, írni, ezzel együtt, megkockáztatom...... talán soha nem lehet eleget tenni és írni a béke érdekében.
    Én is, hasonlóan az előttem szólókhoz, gondolataimban, tetteimben azt a tábort erősíteném természetesen, aki békét akar, még akkor is, ha az én szándékom, tettem teljesen hiábavalónak tűnik, vagy az is.

    VálaszTörlés
  21. Cumulus! Igazad van. A békére törekvést nem szabad feladni!

    VálaszTörlés
  22. Szia bongoc. Köszönöm a megerősítésed. Üdv. :-)

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok
    Én is köszönöm, hogy nemcsak szkeptikusok vannak, hanem reménykedők is :)

    Juhorka kedvesem, nem, nem hiszem, de reménykedem, hogy egyszer az ember felnő, EMBER lesz, s akkor azt mondja, mint ahogy itt a multin egy tanmesében olvastam valahogy így: "háborúzzanak a királyok, mi itthon maradunk" :)

    VálaszTörlés
  24. Jajjj, de indiszkrét vagy.....
    A nyilvánosság előtt bevallod, hogy a kedvesed vagyok!?:-))
    Mit szólnak majd a falubeliek?

    VálaszTörlés
  25. :DDDDD

    NEm hiszem, hogy valamit is elárultam, bevallottam volna...:))))

    Azt hiszem, nemcsak egy értelme van a kedvesem szónak... ám mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja! :)

    VálaszTörlés
  26. A vágy rendben van, a béke?... az utópia...míg a pénznek ekkora hatalma van

    VálaszTörlés