2008. április 19., szombat

Multitalálkozó

Nem is tudom, hol kezdjem?
A szervezés kezdetén úgy tetszett, az egészből nem lesz semmi, mert a szervezők közül ketten csúnyán összevesztek.
Aztán az "utórezgések" során is" (természetesen mások)....

De erről nem írnék, mert a délután, az este szép volt, kedves, és kellemes.

Persze, én már nagy fórumtalálkozós vagyok, s így sok dolog nekem "könnyű" volt. Sok dolog viszont nehéz, hisz 57-en voltunk, ami számomra nagy tömeg.

S persze,volt más könnyebbség is, hiszen, ott volt a barátnőm, akit bár jó pár éve a neten ismertem meg, ám ez a barátság már a "való" világban is barátság, s voltak még olyanok, akikkel találkoztam már "élőben", személyesen.

Mivel én nem rendelkezem kocsival, az egyik kedves ismerősöm felajánlotta elvisz, ám úgy vélte, elég, ha csak 5 óra felé érkezünk. Ezt megtudván az az akkor még csak "netbarátnőm" közölte, hogy az túl késő, s mivel közel vezet el útjuk ahhoz, ahol lakom, értem jönnek. Így már szinte a "buli" kezdetekor ott voltunk.

Azok az emberek, akiket csak innen a multiról "ismertem", mind olyanok voltak, (nem külsőleg), hanem tulajdonságaikban, ahogyan elképzeltem őket magamnak.

(S azt hiszem, én is olyan voltam, ahogyan ők elképzeltek maguknak. Nem, nem hiszem, hiszen mondták.)

Hogy az ismerkedés, barátkozás könnyebb legyen, kitalálták az emléklapot, hisz ha máskor nem, az aláiratásával mindenkivel váltottunk pár szót.

Alakultak új "barátságok", hisz a személyes kontaktus -- mint tudod, nem kell mondanom -- több, mint, amit a csak "szavak" adnak.

A találkozó természetesen nem valami "világmegváltó" dolog. Arra jó, ha valakinek bármilyen írását olvasom, látom magam előtt a gesztusait, a mosolyát, hallom a hangját, s valós mivoltában áll előttem, már nem személytelen nicknév az illető.

Gondolom, a többiek is ugyanígy vannak ezzel.
Nem tudom pontosan mire vagy kiváncsi, a képekből láthattad, ahol láthattad, hogy mindenki jól érezte magát, jöjjön akár a kishazából, vagy bárhonnan az elcsatolt részekről.
(Nem volt kétséges, hogy ki magyar, magyarabb, kevésbé magyar, mindnyájan egyformák voltunk, mint, ahogy azok is vagyunk. Ezt most csak azért írtam ide, mert manapság valhogyan ez beszédtéma a multin).

Még egy. Számomra sokat jelentett, hogy szinte senki sem ivott alkoholt, s akik ittak, azok is csak erősen mértékkel.

Hát nem tudom, kérdezz, ha ez nem elég.


2 megjegyzés:

  1. Kedves Nezsu!
    Beszámolód olvasás közben vihar volt felénk, az ezzel járó áramszünettel.
    Idő kellett, amíg ójra tudtam indítani a gépet.
    Nagyjából lassan rájövök, milyen jellege volt a találkozónak. A cél a találkozás volt, kötetlen beszélgetések, ismerkedések...ez így nagy vonalakban, és nem tárgy kimerítően.
    A távoljövőben célom a fórumtalálkozó megszervezése, szervezők bevonásával, s mint fórum, nem egy délután, hanem legkevesebb két nap kellene, hogy szervezetten, előre lefektett témákat vitassunk meg, dolgozzunk fel, s ha lehet, online, hogy a többiek, akik nem lehetnek jelen, követni tudják.
    Erről majd még elbeszélgetünk. Lehet nem lesz belőle semmi, attól függ, sikerül-e bevonni embereket. A cél a virtuális világ és a reális világ ellentmondásainak vizsgálata, és a nem politikai célú összehangolása.
    Erről majd annak idején bővebben.
    Kellemes hétvégéd legyen!

    VálaszTörlés
  2. Ó szegény. (a vihar miatt.)

    Az első lépés egymás megismerése, csak utánna jöhet az a cél, amit kitűztél magad elé (úgy vélem)

    VálaszTörlés