2011. március 29., kedd

Alkotmányos vörös terror. (Az új 2011-es alkotmány bukása.)




Tudtad, hogy Rákosi Mátyás és Gerő Ernő még ma is politizáló párttársa írta az új alkotmányt?! Pozsgay Imre 1951 óta párttitkár volt (MDP), emellett a Gerő család bizalmas barátja, Gerő Ernő fiának magántanára! Ez az alkotmány pedig nem egyéb, mint a Magyar nemzet meggyalázása! Mondj nemet az új alkotmányra, mondj nemet 1956 hőseinek meggyalázására! Mondj nemet Rákosi még ma is politizáló párttársának és tanítványának terrorjára!

24 megjegyzés:

  1. Mindamellett, hogy Pozsgayt én sem hívnám garden partyra, nekem a konspirációs elméletek közül a zavarodottabb, sok katyvaszt összébb keverő, elméletieskedő fejtegetésnek tűnik.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, de a tény, tény, Pozsgai lelkes kommunista, legfeljebb mára kis báránybőrt húzott a kezére!

    VálaszTörlés
  3. Ez már a 101. báránybőr. A szélkakas is többször köpi magát szembe, mint ez a jellemtelen hernyó (elnézést a ritka jelzőkért, de ezek a legfinomabbak, amik jellemzik ezt a nimandot).

    VálaszTörlés
  4. A FIDESZ mind a bal, mind a jobb oldalon megtalálja azokat a személyeket, akik hajlandóak politikájának kiszolgálására, alávetni magukat céljaiknak. Ilyen Szűrös, Pozsgay, Csurka stb. és újabban Szili.
    A többi szerintem is erőltetett konspirációs elmélet.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem zsarolás van a háttérben! Talán!

    VálaszTörlés
  6. 1990-1993 között Antall, majd 1998-2002 között, majd később ellenzékben Orbán is előszeretettel alkalmazta a zsarolás módszerét.

    VálaszTörlés
  7. Tanult "nagy" elődjétől:
    http://nezsu11.multiply.com/journal/item/513/513
    szerintem, egy nagy baja van csak, nem segítik őt a "baráti" tankok, ezért gyorsan felállította a terrorelhárító csoportját. Ha tiltakozol/tiltakozom, kimondhatja, hogy terrorista vagyok, még akkor is, ha ezt kedvenc virágommal a kezemben (sárga tearózsa) teszem.

    VálaszTörlés
  8. „Az ezeréves, egyetlen dokumentumként nem létező brit alkotmány a hagyományra épül: ereje a történeti állandóság.”

    VálaszTörlés
  9. Ilyen volt 1944-ig a magyar alkotmány is.

    VálaszTörlés
  10. Tisztelem a ragaszkodásodat, de a 44-ig létezett valami, az egy ma alkalmazhatatlan feudális, tekintélyelvű katyvasz volt.

    VálaszTörlés
  11. Ez a véleményed a hasonló angolról is?

    VálaszTörlés
  12. Érdemes idézni az egész szócikket, mert ez így önmagában félreérthető.

    http://www.enc.hu/1enciklopedia/fogalmi/angl/brit_alkotmany.htm

    VálaszTörlés
  13. A mi régi alkotmányunkat is némi modernizálással újra hatályba lehetne léptetni.

    VálaszTörlés
  14. Némi? Nagyjából a 20 %-a lenne használható a mai viszonyok között. Tehát értelmetlen, persze csak szerintem. A több millió hasonlóan gondolkodót nem említem. :))

    VálaszTörlés
  15. Ha az angolok egész jól kijönnek vele, akkor nekünk sem okozhat problémát. Mondjuk a britek több tizmilliója.

    VálaszTörlés
  16. Mondd kérlek, elolvastad a szócikk hivatkozásait is? Ott lényeges elemeket fedezhetsz fel.
    Az angol alkotmány és a 44-ig létezett valami gyökeresen különböznek, főleg, hogy nálunk megszűnt a királyság. Továbbá figyelembe kell venni, hogy arrafelé a következő módon működik a demokrácia, nem úgy mint nálunk.

    "A brit demokrácia lényege, hogy a társadalom lehető legszélesebb rétegeitől várják az ötleteket, szeretnék őket bevonni a politikai döntésekbe, nem csak a választásokon várják a szavazatokat. Így a többség hozza meg a döntéseket, amelyek helyessége érdekében semmilyen közérdekű információt nem lehet visszatartani. Az állampolgárok egyetlen nagy közösségként ugyanazon sorson osztoznak."
    forrás: http://politikapedia.hu/brit-demokracia

    VálaszTörlés
  17. A mi régi alkotmányunk nemesi alkotmány volt. a jobbágynak nem voltak jogai, csak kötelességei. A fő hűbérúr falvakat ajándékozhatott a híveinek, amelynek lakosainak ettől kezdve más urat kellett szolgálniuk, esetleg vallást is cserélniük.

    VálaszTörlés
  18. Ezek az érvelések egyáltalán nem zárják ki a régi alkotmányunkhoz való visszatérést. Sőt inkább azt bizonyítják, hogy ez lenne az egyetlen járható út.
    Úgy látom, juhor te nagy tévedésben vagy a demokrácia fogalmával. A demokrácia nem anarchia, azaz mindenkinek mindent szabad, hanem nagyon is sok korlát van benne. Több, mint egy diktatúrában.

    VálaszTörlés
  19. Lesznek megint jobbágyok, és nemesek? Hááát azt hiszem a fidesz tákolmány épp ezirányban halad...
    Egy demoráciában a polhgár öntudata az, hogy tudja, mik a korlátok, s nem kell mindenhova korlátokat állítani, főleg úgy nem, hogy azokat EGY csoport állítja MINDENKI elé.
    Érdekes riport Vásárhelyi Máriával a "kérdőíek"-ről:
    http://atv.hu/cikk/video-20110331_vasarhelyi_maria

    VálaszTörlés
  20. Korlátok nélküli társadalom az anarchia, önmagát számolja fel.

    VálaszTörlés
  21. Miért, talán Angliában még mindig vannak nemesek és jobbágyok?

    VálaszTörlés
  22. Ezt miből gondolod és hogy jön ez ide?

    VálaszTörlés