2009. június 22., hétfő

Általános Tüntetés 2009.06.20 19:00 - 20:00 Magyarország:))))

Végre! Egy tüntetés, mellyel maradéktalanul egyet kell értenem! (ha érdekelnek a részletek, katt a kép alatti linkekre!)

http://negyedikkoztarsasag.hu/

http://kepgyar.blog.hu/2009/06/20/a_semmit_kovetelte_rohogve_a_tunteto_tomeg#more1197939

25 megjegyzés:

  1. Na végre valakik normális célokért, és megvalósitható dolgokért mennek az útcára. Hatalmas ötlet volt, akárki is az értelmi szerző.Igen, látom a fiatalokban az erőt, ha lesz miniszterelnők jelöltjük, én biztos támogatni fogom a szavazatommal.Nagyon jópofa dolog, hottra röhögöm magam, oltári buli.-)))))))))))

    VálaszTörlés
  2. Lufikám!
    Örülök, hogy neked is tetszik! :)))
    Most viszont indulnom kell, s csak gondolatban cipelek táblát: "Le a munkával!" felirattal! :))))

    Ez lesz az én egyszemélyes fel/levonulásom.

    VálaszTörlés
  3. Látod, én ezt tegnap megtettem. Tüntettem, és kaptam egy nap szabit.-)))

    VálaszTörlés
  4. Hát nem tudom. Egész héten kidolgozom a lelkemet, szívesebben töltöm a rövidke hétvégémet a családommal, mint hogy KSH előtt pazaroljam el az időmet a nagy semmiért. És miért a Központi Statisztikai Hivatal?

    Most látom, hogy péntek este, a lényeg ugyanaz.

    VálaszTörlés
  5. ott a helyem,,mert én leszek az ujj miniszterelnök!,,huuu de sajna pont akkor melozok:)))

    VálaszTörlés
  6. Ha ott se tudsz lenni, és nem csinálsz semmit egy biztos szavazatod már van.-))))))))))))

    VálaszTörlés
  7. Tünde! Ez a kedvenc társaságom "őrültsége" volt:))

    VálaszTörlés
  8. Persze, világos, poénnak nagyon jó. Csak amiatt gondolkodtam el, hogy ráérő fiatalok KSH-val szórakozgatnak. Elképzelem, amint a mi intézetünk előtt tüntetgetnek poénból, és petíciót óhajtanak átadni, hát nem tudom. A vicc meg a poén maradjon tényleg az, és ne terheljen másokat. Ennyi az összes megjegyzésem. Különben jópofa dolog, aranyosak, stb.

    "Mit akarunk? Semmit! Mikor? Soha!” A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előtt gyülekező tüntetők hosszú percek óta skandálják követeléseiket, amelyek azonban nem találnak meghallgatásra. A hivatalból senki nem merészkedik elő, hogy átvegye a petíciót, és kísérletet tegyen a párbeszédre."

    VálaszTörlés
  9. Pont azért mentek a KSH-hoz, mert nincs semmi értelme.:))

    VálaszTörlés
  10. Egy picit ráérek most....
    Tehát: nem valószínű, hogy a KSH-ban este 7 órakor az őrön és a takarítókon kívül valaki is volt. A híradás kicsit irónikus voltát nem illik nem észrevenni. Szerintem senki nem zörgetett a KSH kapuján semmiféle petícióval, ám ez "tüntetés" épp bármilyen tüntetés kifigurázása lenne, s a tüntetések egy része bizony petíciók átadásnak a szándékával zárul, vagy nem..
    Nekem tetszik, ha a fiatalok vidáman csúfolódnak, s nem az öklüket rázzák rém mérgesen.
    Az egész tüntetésnek nem volt "értelme", hisz a táblákon csak értelmetlen "követelések" lehettek. (nekem a legjobban a "Fej tor potroh" feliratu tábla tetszett, de azt nem tudtam lelopni illusztrációnak :)
    Azt hiszem, a Vigadó téri párnacsatának, vagy a West End-beli "élő szobor" állásának sem volt sok értelme, hacsak az nem, hogy a résztvevők jót szórakoztak, (én is amikor láttam), sőt ha jól emlékszem, keringőztek még előtte a Nyugati pályaudvaron is....

    VálaszTörlés
  11. Még mindig az a véleményem, hogy nagyon jópofa dolog volt. Ja, és - "Csak az fél, akinek félnivalója van"

    VálaszTörlés
  12. Nezsu, én csak végigiolvastam cikket, a KSH-ra vonatkozó pikírt megjegyzésekkel együtt. A kutatóintézetekben, amilyen a KSH is, adódik ám úgy, hogy valószínűtlen időben is dolgoznak, nem is ritkán.

    VálaszTörlés
  13. Pár kutatóintézetet ismertem... valaha én is egészen közelről....

    VálaszTörlés
  14. Igen, tudom, éppen ezért akkor Te is tudod, hogy nem Apeh, Bank, vagy önkormányzati ügyfélfogadás, stb. szintű precíz időbeosztás van.

    VálaszTörlés
  15. Egyesekben nem... egyesekben.... hmmmmm

    VálaszTörlés
  16. Csak leírom, bocs érte, hogy teljesen félrevisz a blog témájától. A múltkor este háromnegyed 8 körül cseng a telefon, és automatikusan felvettem. A titkárnőt kérték.Nincs. Erre: miért hol van, adjam a mobilszámát. Micsodaaa? Ne vicceljen már, hát nézzen már az órára. Mert miért, mikor dolgozik? Szépen megkértem, hogy másnap reggel fél 8-tól keresse.
    És a pali szabályszerűen megsértődött. :-)

    VálaszTörlés
  17. A telefonáló nem volt normális, vagy a barátnője -- akit ott keresett -- elfeledett hazamenni :P

    VálaszTörlés
  18. Hmm, hivatalos ügyben telefonált, konferenciára jelentkezett, nagyon jól tudta, hová telefonál és miért. Ahelyett, hogy örült volna, hogy van, aki felvette azt a nyomorult telefont, és még információt is adott, természetesen meg se köszönte. :-)

    VálaszTörlés
  19. Pláne....nem tudom, boldogult ifjúkoromban (is) betartottam azt a szabályt (sőt a kollegáim is), hogy az ember a hivatalos munkaidőben telefonál.... dehát az műszaki pálya volt, s azt hiszem, a műszakiak kicsit fegyelmezettebbek....

    VálaszTörlés
  20. Nem hiszem, hogy a fegyelemről volna szó, hanem mint minden ágazat manapság, főleg néhány év óta elég nehéz helyzetben vagyunk, és a létfenntartás is, (nem az egyén, hanem cég vonatkozásában), többet kíván, mint a hivatalos munkaidő. Na, de erről ennyit.

    ****

    Hajrá tüntetők!

    VálaszTörlés
  21. "Tárgyesetet!"

    Eszméletlenül ötletesek a Kétfarkú kutyapártban :)

    VálaszTörlés
  22. Ebben benne volt a Negyedik Köztársaság is :)))))

    VálaszTörlés
  23. És mikor leszünk ott, ahol az Ötödik Köztársaság?

    VálaszTörlés