2011. február 17., csütörtök

Tüntetés 3!


53 megjegyzés:

  1. Rosszul tudom, hogy a kormány felül kívánja bírálni a vitatott részeket?

    VálaszTörlés
  2. Az EU által vitatott részeket igen, s az kevés, nem elég. Csak azokat, amelyek -- bár a kormány szerint minden benne van más államok törvényeiben is -- ütköznek a nemzetközi szerződésekkel és előírásokkal

    VálaszTörlés
  3. Remélhetőleg lesz olyan tárgyalóképes ember, aki pontról pontra képes lesz a követelések kapcsán érdemben tárgyalni a kormánnyal és nyilatkozni is tud.

    VálaszTörlés
  4. Igen a kormány felülbírálja a nép óhaját!

    VálaszTörlés
  5. Szóval, idemásolom:

    A legégetőbb problémák nem szűnnek meg a médiatörvény Európai Uniós nyomásra történt módosításával!

    * A változtatások továbbra sem biztosítják a médiahatóság és médiatestületek politikai függetlenségét.

    * Továbbra is megmarad az önkényesen kiszabható és aránytalan büntetések lehetősége.

    * Továbbra sincs lehetőségük a szakmai- és emberi jogi szervezeteknek résztvenniük a médiaszabályozás alakításában.

    * Továbbra sincs biztosítva a médiahatóság, a médiatestületek és a közszolgálati hírszerkesztőségek politikai függetlensége.

    * Továbbra sincsenek tiszteletben tartva a törvény által védett magántitkok és továbbra sincsenek védve az újságírók bizalmas forrásai.

    Ezek nélkül nem lehet csorbítatlan sajtószabadságról beszélni.

    VálaszTörlés
  6. Ez rendben van, de kellene néhány ember, aki konkrétan tudna érvelni a jól felkészült riporterekkel és a kormánnyal szemben.

    VálaszTörlés
  7. igen, kéne.... kiváncsian figyelem a fejleményeket!

    VálaszTörlés
  8. Itt is tájékozódjatok: http://www.mno.hu/portal/766707
    Mikor a komenyisták a sajtószabadság mellett tüntetnek, az olyan mintha a tolvaj tüntetne a lopások ellen. Bakács mindkét tüntetőtábornak hinti majd az igét?

    VálaszTörlés
  9. Blökikém még mindig NEM vagyok/voltam "komenyista"!
    Ha eljössz, majd meglátod, ott-e Bakács!
    Sajnálom, hogy a szélsőbalos fidesz a kedvenced! Remélem, azon kevesek közé tartozol, akik eddig jól jártak, s az einstand sem zavar!

    VálaszTörlés
  10. Mikor nyugdíjba mentem, alig tudtam kijárni, hogy visszalépjek az Államiba. És tudod miért tettem? Mert 27 ezerrel kevesebb lett volna a nyugdíjam ha maradok. Nemcsak az én, hanem a magánynyugdíj pénztár számítása szerint is.

    És akkor még a bolsevik banda uralkodott. De hát mit tudsz Te erről, soha nem voltál magánnyugdíj-pénztártag.

    Egyébként az mszp-szdsz-en kívül bárki lehet a kedvencem. Ők nem!
    Dehogy megyek, majd jót szórakozok ha leadja a híradó.

    Tényleg rég jártam a Multyn... Micsoda felfordulás....
    Most már nem szélső jobbos, hanem szélső balos a Fidesz? Mióta?

    VálaszTörlés
  11. Szinte azóta amióta befogadta, vezető tagjaivá tette a sok kivénhedt kommunistát.... Neked soroljam? Tudod Te is magadtól is.

    VálaszTörlés
  12. Ne tudom ebben mi a meglepő....Már a kezdetek kezdetén is mindenki tisztában volt vele, hogy a középkorúaknál illetve a nyugdíjhoz közelállóaknak nem jár előnnyel, hanem inkább hátrányos a magánpénztárba való belépés. Nem volt kötelezve rá senki se csak a pályakezdők - mindenki más a szabad belátása szerint dönthetett. Szóval senkinek se verték a f.szát a csalánba, hanem ténylegesen önként (és dalolva) léptek be Veled együtt. Még ha komenyisták is voltak nem pedig a mostan divatos igazmondó polgárok.

    VálaszTörlés
  13. Érdekes! Azt hittem, hogy többnyire ismert a bolsevik szó eredete és lényege miszerint: a cél érdekében minden eszköz megengedhető.
    Ha nem tévedek nagyot, akkor a mostani kormány az állítólagos nemzeti célokért pont ezt módszert használja.

    VálaszTörlés
  14. Nos kedves Bgabi2, remélem szép hosszú nyugdíjas éveidet kellőképp megfizeti majd a magánbiztosítód. Ha addig meg nem lógnak a lóvéval. Egyébként visszalépni sem volt kötelező, de a komenyisták nem is engedték a visszalépést. Helyette hoztak egy jogszabályt, mely szerint a lóvénkat el kell herdálni a tőzsdén. Nem kérdeztek meg, hanem elrendelték! Fogyott is a tőke rendesen, havi bontásban van bizonyítékom róla.

    VálaszTörlés

  15. Nezsu

    Ezért mondtam azt, hogy már 89-90-ben ki kellett volna takarítani az összes bitangot a közéletből, és ugyanúgy bíróság elé kellett volna őket állítani mint a náci bűnösöket. Most kevesebb gondunk lenne és talán az ország vagyona is megmaradt volna.

    VálaszTörlés
  16. Juhor
    Csak emlékeztetni szeretnélek, hogy a mostani kormány ugyanúgy parlamentáris demokráciában kormányoz, mint az előző. Akkor őket szavazták mindenben le, most meg ők szavaznak le mindenkit. Meg aztán az is feltűnhetett volna így lassan egy év elteltével, hogy a szavazók így ebben az arányban döntöttek. Ilyen a demokrácia, és egy demokrata ezt tudomásul veszi, még akkor is ha nem tetszik neki.
    Hogy a nemzeti célokért mennyit tesznek? Figyelj, ha semmit nem tesznek akkor az is sokkal több lesz mint amit 8 év alatt tett az elődje. Nemzetellenes kül-, bel-, és gazdaságpolitika. Ezek a legfontosabbak.

    VálaszTörlés
  17. A kitakarítással egyetértek... (szegény Orbán), a bíróságosdival nem, pedig hidd el, egész életemben szívtam.... valamelyik hozzászólásomban leírtam Szabubinak... s nemcsak én szívtam, hanem a lányom is.
    De az újratametéseket nem szeretem.

    VálaszTörlés
  18. Eléggé látható, hogy ez a jelenlegi gyakorlat, egyetértek!

    VálaszTörlés
  19. Megint "szezon-fazon probléma.
    Az igaz, hogy parlamentáris demokráciában kormányoz, csak bolsevista módszerekkel.

    Természetesem tudomásul veszem a szavazók döntését, hogy a fidesz 2/3al kormányoz, de engedtessék meg, hogy erről a hatalomgyakorlásról véleményem legyen.

    A "keresztény nemzeti" a fidesznél azt jelenti, hogy most épp azt a bőrt húzták magukra.

    VálaszTörlés
  20. Véleményed volt korábban is és lehet ezután is! De nekem is és másnak is! Nincs ezzel gond.

    VálaszTörlés
  21. Ezzel nincs gond, csak azzal, hogy nem tartalmilag válaszolsz, vagyis a kínos felvetésekről hallgatsz.

    VálaszTörlés
  22. Szia Bloki1
    Nem értetted, hogy mit válaszoltam.Te magad ÖNKÉNT döntöttél, hogy magánpénztártag lettél hajdanán - mivel nyugdíjas vagy már, akkor nem voltál pályakezdő. Visszalépésre az államiba pedig 2x is volt lehetőség, pont azért, hogy megtudják lépni azok, akik rájöttek hogy ...... voltak. Tehát ha Te külön kavartál a számodra előnyös helyzetér, akkor megkérdezném, hogy ugyan mikor tetted, mert ha nem akkor amikor bárki visszaléphetett, akkor miféle felső kapcsolataid vannak? Mert akkor nem kellett semmi különös hozzá - ez tény.
    Annak ellenére, hogy a nyugdíjkorhatárig még 15 évem lenne, nekem már akkor se érte meg magánpénztári tagnak lennem. No akkor a hajdani döntésed nem lehetett valami megalapozott. Hacsak nem Te is érdemeid elismerése mellett vonultál nyugállományba.
    Remélem sokáig élvezed majd a nyugdíjadat !

    VálaszTörlés
  23. 44 év munkaviszony után nyugdíjba vonulni nem érdem, hanem jog!
    Felső kapcsolataimról faggatsz, nem szívesen árulom el, mert az ateistákat nem szeretném frusztrálni. Visszalépni én is akkor léptem vissza, mikor ezt törvényesen lehetővé tették. Másképp nem lehetett.

    Szerencsére most már mindenki dönthetett szabadon. A komenyisták a visszalépési szelepet a konfliktus helyzet megelőzése érdekében nyitották meg "nagyvonalúan" egy nagyon szűken behatárolt korcsoport számára.
    Mivel Te nem voltál magánnyugdíj-pénztártag, ezért olyan ez az egész hozzáállásod mint a híres közmondás "Bort iszik és vizet prédikál"

    VálaszTörlés
  24. Nem faggatásképen gondoltam. De te írtad lejjebb:
    "Egyébként visszalépni sem volt kötelező, de a komenyisták nem is engedték a visszalépést. "
    Erre most meg ezt:
    "A komenyisták a visszalépési szelepet a konfliktus helyzet megelőzése érdekében nyitották meg "nagyvonalúan" egy nagyon szűken behatárolt korcsoport számára."
    Nem kell kavarnod össze vissza. Főleg mivel a visszalépés bárkinek lehetővé volt téve.Több, velem egykorú munkatársam is visszalépett akkor az államiba. Sajnos a munkakörünkben nem sokan tudnak a nyugdíjkorhatárig dolgozni. A visszalépéseiket az motiválta, hogy ha esetleg munkaképesség csökkenés miatt nem dolgozhatnak tovább, akkor a két biztosítási alap egymásra mutogatva alaposan lecsökkentett járadékot fizetne majd. Ez az első visszalépési lehetőségkor volt. Később ismét megnyílt a visszalépési lehetőség - pár évvel ezelőtt azoknak akik a nyugdíjkorhatár előtt azt hiszem 5 éven belül voltak.
    A bor ivás és víz prédikálás pedig inkább Rád vonatkozik. Miért léptél be, ha már akkor köztudott volt, hogy a korod révén Neked már akkor se volt kívánatos? Mégis önként beléptél ! Ja , erről is a komenyisták tehetnek....

    VálaszTörlés
  25. A komenyistázást abbahagyhatnánk, vagy kiterjeszthetnénk a jelenlegi választási győztes pártra is! Több "komenyista" van benne lassan, mint az eredeti utódpártjában.
    A konzervatív bőr alól meg szépen kilátszik a marxista lóláb.

    VálaszTörlés
  26. A komenyistázást nem lehet és nem is szabad abbahagyni. Több áldozata van mint bármely más ideológiának. Emberiség elleni bűntett elkövetőit soha semmilyen körülmények között nem lehet felmenteni. Nálunk a vörös ördögök mást jelentenek mint például Nagy Britanniában. Kár, hogy a vörös gyilkosok tettei nem váltanak ki bennetek semmi ellenszenvet. De hát egy szabad országban mindenki azt szeret akit akar.

    VálaszTörlés
  27. Igazad van blöki! s mivel Tőled, vagy eszmehív társaidtól tudom, hogy egy "komenyista" nem változik, mikor mondod, hogy a fideszbőrbe bújt "komenyisták" tűnjenek el a közéletből?

    VálaszTörlés
  28. Te olyan vagy mint egy lovag aki nem tud leszállni a lóról.
    Többször mondtam neked, hogy számomra minden komenyista komenyista, bármilyen bőrkabátban járjon. Én több alkalommal mondtam ezt, legutóbb mikor arra utaltam, hogy már 89-90-ben le kellett volna "számolni" az összessel és minden közéleti szerepléstől eltiltani őket.

    De megfordítva a kérdést, Tőled még tényleg soha nem hallottam ilyet.

    Maszatolsz itt össze meg vissza, igyekszel olyan látszatot kelteni, hogy milyen demokratikusan és mennyire középen ideológiától mentesen vívod igazságos kis harcodat, holott az összes bejegyzésed és megnyilvánulásod egy msz(m)p-szdsz propaganda. Az orbán és fidesz fóbiádon kívül már csak a szocialista múlt iránti nosztalgiád az erősebb. Minden megszólalásod a népszava-nol-atv-drágabolgárúr stb. éppen aktuális osztályharc szélsőséges propaganda terjesztése.

    VálaszTörlés
  29. A hülyeség, ha olvasom, húsbavágó, valóban!
    Bocsánat, felébredt bennem a külvárosi lyány!

    VálaszTörlés
  30. Hazánkban a kommunista ideológiának sokkal kevesebb áldozata volt, mint a náci, vagy szélsőjobboldali ideológiáknak. Csak azért mondom, merthogy mi itt élünk. Hogy mi volt tőlünk keletre az más kérdés, az borzasztó!

    Ezen kívül megemlíteném, hogyha az igazi gyilkos kommunizmusra gondolsz, akkor mindenkit egy kalap alá veszel, akinek egyáltalán bármi köze lehet a baloldalhoz. Ilyen alapon nácizhatnék, ha jobboldaliakról beszélek, de nem teszem, mert nem igaz, hogy nácik.

    Sajnos megint belekeveredünk a fölösleges számháborúba!

    VálaszTörlés
  31. Ilyet csak eszét vesztett ember ír le.

    A rendszerváltás egyik fontos célja volt a békés átmenet. Ha a sajátos gondolkodásod mentén haladnánk, akkor az összes szélsőjobbossal is le kellett volna számolni, amibe te is beleestél volna. Na itt bújik elő az eszét vesztett logika.

    Az elképzelhetetlen, hogy nem minden baloldali, vagy liberális kommunista, vagy hogy nem minden jobboldali náci?

    Néha gondolkozz is!

    VálaszTörlés
  32. Számomra ez nem elképzelhetetlen, soha nem is volt az. A "bal" vagy a "jobb" értékeket valló nem egyenlőek sem a komenyistákkal sem pedig a nácikkal. Egyébiránt ez megközelítése a dolgoknak is jellemzően komenyista, ugyanis ők voltak azok akik minden másképp gondolkodót a nácizmussal és a fasizmussal azonosítottak. Tették és teszik ezt a mai napig. Ideje, hogy a fagyi visszanyaljon.

    Ne téveszd össze az msz(m)p-t a baloldalisággal illetve az szdsz-t a liberalizmussal, ugyanis nem sok közük van hozzá, csupán ezt terjesztették magukról. Az egészen másról szól, mint amit ezek a bűnözők tettek. Jól gondold meg kiket ajnározol. Ha majd eszedbe jut egy olyan baloldali párt akit tisztelni és becsülni lehet, szólj nekem is. Jelenleg én nem tudok ilyenről.

    Emlékeztetni szeretnélek továbbá, hogy most február 25-én volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja, ne gyalázd meg azzal, hogy felmentést adsz a bűnösöknek és alulbecsülöd a magyar áldozatainak számát. Egy igazi baloldali média ennek teret adott volna. Tudsz ilyenről?

    Ha te nevezel szélsőjobbosnak, az számomra hízelgő. Pedig nem vagyok az. Pedig azok után amit a balosok műveltek ezzel az országgal, a magyarsággal és a nemzeti jelképeivel akár lehetnék is. Ismét felhívom a figyelmed arra, hogy a tényleges leszámolások szintén a komenyistákhoz köthetőek, ugyanis ők valóban leszámoltak a szélsőjobbal. És nemcsak velük, mindenkivel, aki másként gondolkodott mint ők.

    Félreértés ne legyen: nem a baloldali érzelmű emberekkel van nekem bajom, hanem azokkal akik a baloldaliság vagy a liberalizmus árnyékában bűnöznek. Lásd msz(m)p, szdsz az őket hatalomba segítők és tartók.

    VálaszTörlés
  33. Az első kijelentésed a szégyened is egyben.

    A második pedig kicsit furcsán hangzik, azok után, hogy végig náciztad az elmúlt 8 évet. De voltak ennél sokkal inkább sértő és személyeskedő jelzőid is ami a "jobboldaliakat" illeti. És nemcsak Neked, hanem sok elvtársadnak is.

    VálaszTörlés
  34. Jó reggelt! Mi a hazugság tárgya?

    VálaszTörlés
  35. Fogyassz el egy csésze feketét és kapcsold be az atv-t vagy a klubrádiót.

    VálaszTörlés
  36. Napi 1-2 kávéval beérem! Amazokra különösebben nem vagyok kíváncsi! Csak a puszta tények érdekelnek!

    VálaszTörlés
  37. 1 Ha nem úgy van ahogy mondom, cáfold meg.
    2 Ha azt állítod hogy lenáciztam békés jobboldali embereket, azt is bizonyítsd be. Bár lehet, hogy neked a szélsőjobboldali nacionalisták, vagyis a nácik azonosak a középjobbal.

    VálaszTörlés
  38. "A "bal" vagy a "jobb" értékeket valló nem egyenlőek sem a komenyistákkal sem pedig a nácikkal."

    No, akkor ehhez tartsd magad!

    "Egyébiránt ez megközelítése a dolgoknak is jellemzően komenyista, ugyanis ők voltak azok akik minden másképp gondolkodót a nácizmussal és a fasizmussal azonosítottak."

    Fordult a kocka, most te gondolod, hogy mindenkit kommunistázhatsz, aki nem veled imádja a jobboldalt.

    "Ne téveszd össze az msz(m)p-t a baloldalisággal illetve az szdsz-t a liberalizmussal, ugyanis nem sok közük van hozzá, csupán ezt terjesztették magukról. Az egészen másról szól, mint amit ezek a bűnözők tettek. Jól gondold meg kiket ajnározol. Ha majd eszedbe jut egy olyan baloldali párt akit tisztelni és becsülni lehet, szólj nekem is. Jelenleg én nem tudok ilyenről."

    Ha lehet, csak most az egyszer legyél tárgy/tényszerű!
    Nem vagyok mszp-s, de rólad tudjuk, ki vagy és kiknek tolod a szekerét. Jelenleg én sem ismerek olyan baloldali tömörülést, amit elfogadnék, de te ismersz olyan jobboldalit, akiben vakon bízol. Ez a nagy különbség kettőnk között.

    Hogy ki, mit művet az országgal a történelem során, azt nem tudod velem megtárgyalni az elfogultságod miatt, mert ugye még arra is képtelen vagy hogy a jobboldal bármely svindlijét is elismerd. Erre mondják hogy tárgyalóképtelen!

    VálaszTörlés
  39. A puszta tényekre vagy kíváncsi? Hát akkor járj bírósági tárgyalásokra, van ott néhány kedvenced.

    VálaszTörlés
  40. Ez jellemző rád, rátok. A szarkeverés.Én állok elébe a kérdésnek. Mond mit tudtok, ki vagyok? Már alig várom, hogy felfedjük egymás krónikáját. Én minden napot tudok vállalni, emelt fővel! Te is?
    És kik azok a ti? Csak nem valami földalatti szerveződésben nosztalgiázol?

    Ha kommunista vagy vállald bátran és nyíltan, ha nem vagy az, akkor ne viselkedj úgy mint ők. Egy igazi baloldali nem ilyen. Egy igazi baloldali hamarabb ítélte volna el gyurcsányékat, mint egy jobboldali. Ugyanis lett volna miért. Te ezt soha nem tetted, akkor is csupán orbánozásra, turulozásra, gárdázásra stb. futotta.

    "Hogy ki, mit művet az országgal a történelem során, azt nem tudod velem megtárgyalni az elfogultságod miatt, mert ugye még arra is képtelen vagy hogy a jobboldal bármely svindlijét is elismerd. Erre mondják hogy tárgyalóképtelen!"

    Te nem hallottál arról, hogy kik ellen folynak büntető eljárások? Nincs arról sem ismereted, hogy kiket ítéltek már el? Vagy elfogulatlanságod megakadályoz ebben?

    VálaszTörlés
  41. Ha lehet, kicsit finomabban, nőiesebben, ha kérhetném.
    Ha nem lehet, akkor inkább ne. Ez a hang illik nagyjából -- gondolom, mert 7 éves korom óta, amióta államosították a kocsmákat is, nem járok -- valamilyen kocsmába.
    Köszönöm a megértésedet!

    VálaszTörlés
  42. Nezsu, ebben teljesen igazad van, ezért Bocsánat Mindenkitől.

    VálaszTörlés
  43. Köszönöm, Blöki!
    Szóval 7 éves koromig én mentem át a szomszédban lévő kocsmába a szokásos vasárnapi frissen csapolt korsó sörért, amelyet a családom felnőtt tagjai testvériesen megosztottak egymással.
    Tehettem, mert a kocsmáros néni rendet tartott a vendégei között, akik finom házifőzte után csendesen iddogáltak, s legfeljebb a szalonspiccig jutottak el.
    Jött az államosítás.
    Mivel az "étterem" az egyik szobájukban volt, ezért államosítani csak a kármentőt lehetett. ahol enni nem kaptak az oda betérők. Igen hamar annyira lezüllött, az addigi műintézet, hogy ajánlatos volt messzire kikerülve hazamenni a szomszédos házba.
    Azt hiszem a mesének (ami valóság az életemből) itt vége.

    VálaszTörlés
  44. Visszatérve :) ... a sajtó/szólásszabadságra, tényleg ennyire félteni kell/kellene? .. mert bevallom, én otthon már szőrösszívű cenzor vagyok.
    A gyerek felügyelet nélkül tv nem nézhet! A feleségem kérése, hogy ha nem figyelne oda és tévézni támad kedve, azonnal kötözzem a konyhapulthoz, míg el nem múlik.

    A minapi élményünk szombat du16!-kor csúcsosodott ki a Viasat-on. Kapcsolgatás közben, -persze gyerekkel az ölembe-, egy ordenáré szövegű, pornófilmforgatás konfliktus közepén találjuk magunkat. Amikor az adónak e-mail-ban szóváteszem, üzleti érdekeikre!! hivatkoznak... egy mellesleg nagyon kulturált válaszlevélben.

    Szóval, itt az internet eljöttében, az üzleti gátlástalanság esztelen kapitalizmusában mi ellen is kellene védenem a sajtót?
    a szabadságot?
    az újságírókat?
    a tv csatornákat?

    Személy szerint a korlátozás mellett akarok tüntetni, szervezze azt bárki. Nekem ez ami most van, nem jó! Mert a verseny már csak arról szól, hogy ki tud lejjebb menni. Mindenki az ágyékomat célozgatja, ott akarnak megfogni, nézővé (magukévá)tenni.
    Nem tudom a médiákat biztatni, hogy csak így tovább... állj és ne tovább!

    VálaszTörlés