2011. február 19., szombat

Mi legyen az Új Alkotmányban? Kérdőív -

http://bigfater.blog.hu/2011/02/04/mi_legyen_az_uj_alkotmanyban_kerdoiv
Bár a postával még nem érkezett meg, ám a neten rátaláltam a kérdőívre :)

19 megjegyzés:

  1. Nem sok "tentát" pazaroltam, hamar végeztem a kitöltéssel.:-))))))))))) Nem szoktam káromkodni, de ez qrva jó!:-))))))))

    VálaszTörlés
  2. Annyira jó látni azt, amikor olyan emberek kezdenek el az Alkotmányról és az alkotmányozásról véleményt formálni, akik két sort nem tudnak a jelenlegi szovjet típusú Alkotmányból idézni.

    Ha rajtam múlna, biztos benne lenne az, hogy a S. Wiesenthal központ mintájára, hozzanak létre egy nyomozóhatóságot és minden gyilkos kommunistát állítsanak bíróság elé. Nem kell őket felakasztani, de minden vagyonuktól és magas nyugdíjuktól meg kellene őket fosztani. Az 56-ban elkövetett háborús bűnökért még nem felelt senki, itt lenne az ideje, mert hallani olyan híreket, hogy 97 éves embereket is bíróság elé állítanak háborús bűnökért.
    Az új Alkotmányban az is benne kellene legyen, hogy a komenyista mindenféle közügy gyakorlási jogától örökre meg kell fosztani.

    No egy ilyen Alkotmányra lenne szükségünk! Továbbá közzé kéne tenni a komenyista terroristák névsorát, hogy a magas nyugdíj helyett élvezhessék a köz megvetését.

    Még lennének ötleteim....
    Ezeket 1990-ben kellett volna meglépni és akkor most nem itt tartanánk.

    VálaszTörlés
  3. ""Ezeket 1990-ben kellett volna meglépni és akkor most nem itt tartanánk."",,,,,,,,,,,100%-ra egyetértek !

    VálaszTörlés
  4. Csak, hogy mindenki tudja.

    A most érvényben lévő alkotmánynak csak az alapja szovjet típusú! Húsz éve gyúrják kormányról kormányra!

    AZ úgynevezett gyilkos kommunisták alig vannak páran. Ha netán a volt párttagokat és önkéntes segítőiket idesoroljuk, akkor viszont a fél parlamentet el lehetne ítélni.

    VálaszTörlés
  5. Izééé 1989-ben a Fidesszel együtt átírták az Alkotmányt!
    Teljesen!
    Akkor érdekes módon a fidesz egyetértett vele!
    Nohát, már valami köd lepi el mindenki agyát?

    VálaszTörlés
  6. Hoztam valamit:
    http://www.velemenybank.com/open/file_open.php?number=77

    Csak azért, hogy világítson valami kis gyertya....

    Egyébiránt meg, jó lenne feloldani azt a sok titkosított jegyzőkönyvet és felvételt ami annak idején készült. Lennének itt meglepetések és anyázások, az biztos. De 80 vagy 100 év múlva már kit érdekel.

    Juhor
    Azt a pár háborús bűnöst csak meg kellene büntetni, nem így gondolod? Még hogy alig vannak páran. Ha azt a párat most neked kellene etetned, akkor látnád csak, hogy milyen sokan vannak még. Wiesenthal módszerével mindet haladéktalanul le kellene "vadászni".

    A fél parlamentet el lehetne ítélni? Azt nem tudom, hogy onnan pontosan hányat, de bizony helyesen mondod "el kellene ítélni". Egy jogállamban bárhol a világban már rég megtették volna. Hidd el, nem lenne kár értük.

    Az Alkotmányról pedig csak annyit, hogy azzal már rég adós a politika. Nem párt-taktikázni kellett volna 21 évig, hanem a hazát és annak népét szolgálni. Kell az új Alkotmány! Hogy az alaptörvény megalkotásában az mszp nem hajlandó részt vállalni, hát Istenem, akkor ők elmennek majd kávézni. Egy demokráciában egyébként sincs totális egyetértés. Egyébként is kinek fognak hiányozni?

    VálaszTörlés
  7. Idézet a pdf-ből

    "A köztársaság alkotmánya jogilag az 1949.évi XX. törvény módosítása, ám csak a szerkezet régi, a tartalom teljesen új alkotmányos alapokon nyugszik."

    Pont ezt mondtam.

    Bizony, a jegyzőkönyvek. Mert akkor még voltak, nem úgy mint a 88 - 2002-es fidesz alatt.

    Nyugodtan álmodozz 80 éves emberek levadászásról, ez engem egyáltalán nem érdekel, még ha náci is volt az illető.

    Azt még megvárom, hogy a fidesz és az mszp egy részét bilincsbe verve elvigyék. Na ne röhögtess ezzel! :)))) Tudod: "tetszettek volna forradalmat csinálni". Te is csak húsz éve foglalkozol ezzel. Nem valószínű, hogy az átkosban is ilyen hevülettel adtad volna elő magad.:))

    Az a baj Blöki, hogy alapvetően sok mindent nem vagy hajlandó megérteni, inkább csak utálkozol. Például: a fidesz épp most jutott az elhatározásig, hogy alkotmányozzon. Milyen érdekes, pedig csak kétharmadjuk van, vagy pont ezért? Naná!

    VálaszTörlés
  8. Milyen alkotmány az, amelynek értelmezése mindig konfliktusokat generál?

    VálaszTörlés
  9. Az mszp-nek és nektek csak az lenne jó, ha új Alkotmány csak és kizárólag az mszp vezénylete és ideológiája mellett születne. Minden más megoldás elfogadhatatlan az mszp és számotokra is. Szerencsére a választók többsége ezt másképpen gondolja.
    Tulajdonképpen még jó is, hogy az mszp durcásan önkéntesen nem vesz részt a folyamatban, legalább nélkülük lesz egy normális Alkotmányunk.

    VálaszTörlés
  10. Milyen?????????????????????????????

    VálaszTörlés
  11. Blókin ott a narancs szemüveg, s nem tudja, hogy a narancs sznt vörösből és sárgából kell kikeverni... s ha elfogy a sárga, mi marad?

    VálaszTörlés
  12. Majd a feri csinál nektek egy demokratikusat. Külön nektek platformosoknak.

    VálaszTörlés
  13. Milyen formosoknak?
    A feri csináljon Neked... bármit, látom szereted, annyira szereted, hogy nem tudsz róla leválni :P

    VálaszTörlés