2011. február 2., szerda

Politikusok harca a civilekét - NÉZŐPONT - Cikkek - STOP

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=816859

2 megjegyzés:

  1. "Mint sok - elsősorban baloldali elkötelezettségű - politikus és pártpreferált állampolgár véli, a civilek csoportja mögött nincs valódi tömegbázis, illetve ami van, az jórészt politikai kötődéssel bíró emberekből áll össze."
    " Éppen ez a civilség lényege. Egy pártpolitikától mentesre hirdetett demonstrációra nagy valószínűséggel olyanok is elmennek, akik egyébként ki nem állhatják a szocialistákat, esetleg Fideszt, ám nem értenek egyet a jelenlegi kormány médiaszabályozásával."

    A két állítás között ellentmondást látok, mert a szervezők és tüntetők nagy része inkább csak egy táborhoz vonzódik. Lehet, hogy pártpolitikától mentes, de pártkötődéstől nem.

    VálaszTörlés
  2. 1) A demonstrálók között nyilván voltak mások is.
    2) Anno én Seress Máriát is támogattam a népszavazás létrehozásban (más kérdés, hogy honatyáinkon megbukott a dolog; remekül egyetértettek a zsebük megvédésében pillanatok alatt pártoktól függetlenül), bár menet közben már tudni lehetett a pártkötődését. Aztán otthagytam, mert a pártjában nem kívántam szerepelni.
    3. Még rám is rám lehet fogni valamilyen pártkötődést, mert úgy érzi mindenki, hogy nincs ma ember Magyarországon, aki nem tud pártok nélkül gondolkozni.

    VálaszTörlés