2011. július 17., vasárnap

Peticiok.com - Aláírások - munkaszolgálat

http://www.peticiok.com/signatures/munkaszolgalat/start/720
Tiltakozás

Mély megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a parlamenti többség, minden korábbi szakmai érvelés és emberjogi tiltakozás ellenére, elfogadta a munkanélküli segélyre szorulók közmunkára és munkatáborokba kényszerítését lehetővé tevő törvényt. Hatékony térségfejlesztési projektek és a munkaerőpiacra való visszavezetést célzó, az érintettek képzését is magában foglaló, valóságos közmunkaprogramok nélkül ez az intézkedés teljesen nyilvánvalóan csak roma- és szegényellenes hecckampányként és az érintettek megalázását célzó, rendkívül káros és költséges akcióként értelmezhető. A törvénytervezettel kapcsolatos polémiában már minden fontos érv elhangzott, ezért – és mert itt nyilvánvalóan nem egy vitatható munkaerő-piaci intézkedéssel, hanem brutális rendészeti erőfitogtatással van dolgunk – nem látjuk értelmét annak, hogy ezeket a szakmai érveket most újra megismételjük.

Azon túl, hogy szolidaritásunkat szeretnénk kinyilvánítani a törvény által megalázottakkal, szégyenkezésünknek kívánunk hangot adni, hogy mindez ebben az országban ismét megtörténhetett. Követeljük a törvény visszavonását, és felszólítjuk minden honfitársunkat, tiltakozásával juttassa kifejezésre, hogy ezt a szégyenletes törvényt a demokratikusan gondolkodók Magyarországa mélyen elítéli.

Ladányi János szociológus, Szuhay Péter antropológus, Iványi Gábor lelkész, Vásárhelyi Mária szociológus, Kőszeg Ferenc publicista, Horváth Aladár polgárjogi vezető, Neményi Mária szociológus, Zolnay János szociológus, Matern Éva szociális munkás

Budapest, 2011. július 14.

38 megjegyzés:

  1. Hát akkor továbbra is küldjük nekik a családi pótlékot, segélyt, figyeljük, amint a koszos-gazos házaik között tántorognak hazafelé a kocsmából segélyosztás napján, ahol az tőlünk levont pénzekből egész kellemesen érezték magukat? Dumálni lehet, de akármilyen szegény valaki, a kertjét művelheti, a portáját rendben tarthatja....

    VálaszTörlés
  2. Nem szerencsés, ha a gyűlöleted elhomályosítja a tisztánlátást.
    (Már (persze) ha volt ilyened, valaha is...)

    Nagyon sok olyan józan, „portáját rendben tartó”, jól képzett, akár diplomás, sosem tántorgó embert ismerek akik mindezek ellenére nem találnak-találtak munkát.
    Dumálni lehet – de (néha) gondolkozni sem árt!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ennek elsődleges célja: a munkanélkülivé váló ember inkább nem kér segélyt, minthogy munkatáborba kelljen mennie.

    A kertek, porták ettől nem lesznek szebbek...

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tedlecsek! legalább 3 diplomás ismerősöm van (csak nekem) munkanélkül (csak ennyien nem szégyellik bevallani?). Ők is mehetnek kubikusmunkára munkatáborokba?
    Talán még kerítéssel is el lesznek választva a többi, még munkával rendelkező embertől?
    Tudod, kedves, nemcsak azoknak nincs munkájuk, akikre olyan lelkesen hivatkozol, s még Téged is elérhet ez a nemes feladat, bár nem kívánom!

    VálaszTörlés
  5. Mielőtt ide feltettem, aláírtam.....

    VálaszTörlés
  6. Ezt feljegyzem mint az év az év nyelvtani elszólását.:))

    Bocs!:)

    VálaszTörlés
  7. Kubikusmunkara Orbant, Lazart, Szijjartot.

    VálaszTörlés
  8. Ugyan már, kedves Nezsu, micsoda gyerekes dolog ez. Mindenki tudja, munkanélküliek voltak, lesznek -sajnos -, a kormány pedig senkit nem kényszerít, mindössze arról van szó, hogy aki segélyért folyamodik,tegyen is érte. Ez sem azért van, mert irigy, egyszerűen ennyire futja.
    Hogy pedig miért ilyen "szegény az eklézsia", nos erről lehet érdeklődni az elvtársaknál....

    VálaszTörlés
  9. Persze, stadionepitesre es gatepitesre Orbannal, Lazarral, Szijjartoval, mert nem engedheto meg, hogy eleteros fiatalemberek munka nelkul eljenek, meghozza ilyen jol.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Tedlecsek, ha majd Téged is elér a munkanélküliség réme, akkor beszélj így!
    Ez az ismerősöm tesz érte:
    http://www.facebook.com/notes/zolt%C3%A1n-v%C3%A1ri/szellemi-seg%C3%A9dmunk%C3%A1s/206265116092534
    Ha nem vagy fészbuk felhasználó, a kérés elejét idemásolom:

    "SZELLEMI SEGÉDMUNKÁSKÉNT”, közel húsz éves könyvtárosi gyakorlattal (Országos Műszaki Könyvtár, Széchényi Könyvtár, Szabó Ervin Könyvtár), raktárosi rutinnal, másfél évtizedes számítógép felhasználói (MS Word, Excel) tapasztalattal, irattárosi és sajtófigyelői ismerettel, AZONNAL BETÖLTHETŐ, NYOLC ÓRÁS, BEJELENTETT ÁLLÁST KERESEK. Mivel hajdanában egyebek mellett színpadi díszítőként (Vígszínház) ill. kellékesként (Magyar Televízió) is ügyködtem, ez a világ sem idegen számomra. Egy 10 éves időszaknak köszönhetően a kézbesítői/gyalogos futári tevékenység rejtelmeiben is sikerült elmerülnöm. MINDEN MEGOLDÁS ÉRDEKEL. Gimnáziumi érettségivel ill. könyvtárkezelői („egy éves”, OMIKK) végzettséggel rendelkezem. Tel.: 06-30-986-6551

    Mivel már csak július végéig lehet részem a napi, bruttó 3120.- (nettó 2577.-) forintos, álláskeresési járadék címen folyósított „élményben”, :-(, SŰRGŐS LENNE A DOLOG!!! "

    Tudod, nem a munka büdös, hanem a munkanélküliség!
    S amíg látszatintézkedéseket hoz szeretett kormányunk, s nem a vállalkozók terheit csökkenti, hanem a saját jövedelmét növeli az egykulcsos adóval, addig itt változás nem lesz!
    Max. mindenki mehet éhbérért munkatáborokba, amely munkatáborok tovább generálják az éhbérért dolgozók számát, hisz melyik vállalkozó az a marha, aki nem a munkatáborokba kényszerítettek közül választana minimálbér alatti munkást a jelenlegi dolgozói helyett?

    VálaszTörlés
  11. Aranyos, nyitott kapukat döngetsz, sosem állítottam hogy valakinek is büdös lenne a munka, de enyhén szólva is érthetetlen számomra a munkanélküliség miatt a mostani kormányt kárhoztatni, az meg felettébb érthetetlen, hogy összemosod ismerősöd esetét azzal amit én írtam.
    Ami engem illet hidd el, ha munkanélkülivé lennék nem siránkoznék azon, hogy amíg nem találok állást valamit dolgoznom kell.Azt kell hinnem, hogy aki ezt teszi annak mégiscsak büdös a meló....
    Ja, és még valami : ezek az ostoba víziók a munkatáborokról - azt hiszem ez annyira nívón aluli, hogy nem méltó értelmes emberek polémiájához.

    VálaszTörlés
  12. Hopp, ezt most vettem észre.

    Nem, hogy nem kér, de nem is jár majd segély, csak rövid időre, Vagyis a kormány spórol a forradalmi eszmék célkitűzéseinek propagálására, mert az sok pénz ám.

    VálaszTörlés
  13. De, itt írtad.

    "Hát akkor továbbra is küldjük nekik a családi pótlékot, segélyt, figyeljük, amint a koszos-gazos házaik között tántorognak hazafelé a kocsmából segélyosztás napján, ahol az tőlünk levont pénzekből egész kellemesen érezték magukat"

    Azt csak gondolod, ha munkanélkülivé lennél, nem siránkoznál azon, hogy amíg nem találsz állást valamit dolgozni tudsz. Alkalmi munkát találnál éhbérért, vagy ha jó kondiban vagy, akkor feketén dolgozhatnál építkezésen, de ha egyszer elkapnak, akkor véged. Ha alacsonyan képzett emberek elvesztik a munkájukat, vagy ha egy diplomást kirúgnak és nem talál a szakmájában lehetőséget, netán egy szakmunkásra nincs szükség, akkor nekik befellegzett. A kormányod és pártodról annyit, hogy ekkora károkat a szocik sem okoztak 8 év alatt.

    VálaszTörlés
  14. az nem baj, ha néha a saját szavaidra is emlékszel :)
    Legközelebb úgy válaszolok, hogy idézlek :)

    VálaszTörlés
  15. Tőle ne várj következetességet. Nála kizárólag a FIDESZ elvakultság az irányadó.

    VálaszTörlés
  16. Nemcsak hogy spórol, hanem tovább generálja a munkanélküliek táborát, mert ugye ezek az emberek kikölcsönözhetőek lesznek cégek számára.
    S egyetlen vállalkozás sem ellensége saját magának, ha a minimálbérnél is olcsóbban foglalkoztathat embereket, akkor megteszi, elküldi az eddigi minimálbéreseit, akik munkanélküliek lesznek, majd szaporítják azok seregeit, akik közmunkában lesznek kénytelenk dolgozni. S gazdagodnak azok az állami csoportok, amelyek mindezt megszervezik, s szegényednek az állampolgárok.

    VálaszTörlés
  17. Úgy véled, beletartozik abba a csoportba, amelyik még soha nem hazudott? :P

    VálaszTörlés
  18. Sajnálom, Nezsu, ha magyaráznom kell a mondataimat.Természetesen tudom, állítom, hogy sokan vannak akik dolgozhatnának de nem teszik. Nekik tényleg "büdös".Azokról nem állítottam ilyet, akikről te beszéltél.
    Juhorka, hogy mennyit ártottak a szocik azt te is tudod, én is.Akkor meg minek süketelsz?
    Ha munkanélküli lennék, persze hogy nem tetszene, lehet hogy síránkoznék is, de nem azért, mert a segélyt nem ingyen kapom. Én dolgoztam egész életemben, soha semmit nem kaptam ingyen, az csak a romáknak meg az elvtársaknak járt.Persze hogy most, mikor melózni kéne, nyüszítenek, nincsenek ehhez szokva....

    VálaszTörlés
  19. Ha tudod, akkor vesd tekinteted a mai állapotokra!

    Hiába dolgoztál egész életedben. Ha most kirúgnak, akkor felkopik az állad, mert annyi ideig míg segélyt kapsz nem találsz állást, különösen, ha 45 éves fölötti vagy.

    VálaszTörlés
  20. A FIDESZ az 1900-as évek elejei kapitalista viszonyokat hozza vissza. Nemcsak a munkaügy, hanem az egészségügy, nyugdíj és oktatás területén is. Ilyennek a fejlett világban 60 éve nincs párja.
    A FIDESZ a munkaügyben duplán hazudott. Először a választási kampányban, majd a "szociális konzultációban". Ugyanis a "szociális konzultáció" 1. kérdése arra "keresi" a választ, hogy legyen-e védett kor (eddig volt, mégis azt vélelmezi, mintha nem lett volna). Az Mt tervezetből ugyanakkor hiányzik a védett kor intézménye. Pedig nem hiszem el, hogy az emberek ezt alátámasztó válaszokat adtak volna.

    VálaszTörlés
  21. Sajnálom, úgy látszik agg koromra elfelejtettem gyönyörű anyanyelvemet értelmezni, ahogy a kedves Tedlecsek szavait olvasom.
    Pedig ismételten kifejti, hogy vannak olyan emberek, akiknek lenne lehetőségük dolgozni, de ők megátalkodottan nem teszik.
    Ezzel a sommás véleményével vitatkoznék, bár nem tudom, felnőtt volt-e már 90 előtt, s dolgozott-e akkor már.
    Azok az emberek, akiket besorol átkozott munkakerülőknek, -- ha felnőttek voltak 90 előtt -- MIND dolgoztak. Ha jól értelmezem a szavait, akkor ők voltak a képzetlen segédmunkások, s ők voltak azok, akik a legelső körben vesztették el munkájukat 90 után.
    Ezen emberek számára NINCS munka. S nemcsak számukra nincs, hanem képzett emberek számára sincs.
    A fidesz NEM a vállalkozók terhet csökkentette, hogy azok minél több embert tudjanak alkalmazni, dolgoztatni, s ezzel minél több ember fizethessen adót, hanem egy álságos személyi jövedelemadó "csökkentést" hajtott végre, amely minden kb. 300 ezer Ft/hó alatti keresőnek növelte az adóját, szemben a politikusok remek bérével (amelyet a mi adónkból kapnak!). Amennyiben a béreket a vállalkozókkal emeltetik, a vállalkozók bérterhei (amelyeket nem csökkentettek) nőnek, s hogy el ne lehetetlenüljenek, dolgozókat KELL elbocsájtaniuk!
    Igaz, majd bérelhetnek minimálbér alatti közmunkásokat.
    Gratulálok mindenkinek, aki ennek tapsol!

    VálaszTörlés
  22. A FIDESZ propaganda lényege, hogy a tények és az emberek legjobb meggyőződése ellenére is addig sujkolni a központ által megadott irányelveket, amig legalább részben el nem hiszik vagy bele nem nyugodnak. Ez még a politikusoktól sem szép dolog, ám magánemberektől, mégha FIDESZ rajongók is, kifejezetten szemétség.

    VálaszTörlés
  23. Van itt a blogomban egy pletykáról szóló szösszenetem.
    A pletyka lényege, hogy bármit mondunk bárkiről, bármiről, ha elég sokan mondjuk, a végén igaznak tűnik, s a falu másik végén lakó Mari néni elhiszi Juliskáról (akit pedig nem is ismer), hogy az egy megátalkodottan rossz nőszemély!

    VálaszTörlés
  24. Tudod, Nezsu, neked is azt mondom amit a halászgyereknek: az én véleményem törölve, a tiétek látszik. Ez a ti demokráciátok. Ilyen körülmények között természetesen nem vagyok hajlandó még egyszer ide jönni, ha akarod, az én oldalaimon folytathatjuk az eszmecserét; garantáltan nem lesznek a soraid eltávolítva.
    Utolsó beírásodra annyit azért elmondanék, hogy igazad van. Az aggkor jelei tényleg mutatkoznak azon, aki ma azt állítja, hogy mindenki dolgozni akar.Ez ' 90 előtt sem volt igaz, most meg kifejezetten marhaság. Egyébiránt nyugdíj előtt állok, 40 éve dolgozom, és állítom neked, akkor sem dolgozott "mind", aki mégis, azok között sok olyan volt, aki csak a KMK miatt.

    VálaszTörlés
  25. Az emberek nagy többsége régen és most is elsősorban inkább dolgozni szeretne. Azért mert van egy szűk kisebbség, aki nem szeret dolgozni, nem lehet a nagy többség önhibáján kívül munkanélkülivé vált jelentős csoportját értelmetlen rabszolgamunkára kényszeríteni. Ugyanakkor a nem dolgozni akaró szük kisebbségnek is lehetne a kormány által elképzeltnél értelmesebb perspektívát és munkát adni.
    A másik ledegradálása pedig egyrészt csúnya dolog, másrészt alaptalan, mert lehet, hogy az a másik a nagyobb dudás a csárdában. A piszkoskodó megjegyzéseknek pedig előbb-utóbb törlés a vége. Ezen nem méltatlankodni, hanem egy értelmes embernek belőle okulni kellene.

    VálaszTörlés
  26. Tedlecsek! Én nem törlök a blogomból hozzászólásokat, viszont a csillivilli képek letiltása miatt az összes hozzászólás csak akkor látszik, ha ismételten rákattintasz a blog címére (ha kép, akkor a lap (home ->Photos -> s úgy a képre).
    Mielőtt gyanúsítasz, próbáld ki!
    És én még mindig szuverén személy vagyok, s nem "Ti"!
    Mivel nem óhajtasz idejönni mégegyszer, ezt a beírásomat átmásolom hozzád is, ha nem haragszol!

    VálaszTörlés
  27. halaszb! Soha nem töröltem a lapomon hozzászólásokat!
    Ha a vita extra személyeskedéssé fajult (volt ilyen már), azt a bejegyzést zároltam, s csak magam számára tettem láthatóvá, mert sajnos olyan paraméter nincs a multin, hogy egy bloghoz ne lehessen további megjegyzéseket fűzni.

    VálaszTörlés
  28. A hivatkozott "törlő" én vagyok. Úgy gondolom, hogyha máshol nem is, de a saját lapomon jogom van nem megengedni, hogy bárki engem vagy a hozzászólókat ledegradálóan szólítsa meg, ledegradálóan beszéljen. Az ilyen látogatók több kárt okoznak, mint amennyi hasznot. Nem hiányoznak.

    VálaszTörlés
  29. Hmmm... én akkor sem töröltem, sőt nem is zártam ki senkit az olvasásból, a megszólalásból (egyetlen ember van kizárva, s úgy is marad), amikor felszínre tőrt az "intelligencia" néhány embernél...
    A virtualitás sok emberből előhozza azt az elfojtott vágyat, amely módon nem beszélne soha a való életben, mert megtanulta gyermekkorában, hogy minden embert tisztelni kell. De egy másik virtuális lényt?

    VálaszTörlés
  30. Korábban én is csak nagyon ritkán töröltem, de legutóbb betelt a pohár.

    VálaszTörlés
  31. Na idefigyelj téglacsekk!

    Sok vitám volt már halásszal, nem gondolkodunk egyformán, de azt el kell mondanom, hogy sosem volt gúnyos, lenéző modorú. Javaslom, hogy te is térj át az emberi modorra és akkor majd szóba állnak veled!

    VálaszTörlés
  32. Azért én sem vagyok/voltam "szent".

    VálaszTörlés
  33. Ezzel a torokköszörüléssel egyetértek :)

    VálaszTörlés