2011. június 18., szombat

Jogunk van elkergetni a kormányt!




Itt találtam :)))
http://www.facebook.com/demokraciaert?sk=wall&filter=1

26 megjegyzés:

  1. Nem csúfolódik a jó fijúúúú :))))

    VálaszTörlés
  2. egy jó mondat jut eszembe a "Kincs ami nincs"-ből:
    "Nincs gonoszabb annál,aki azelőtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette"...:(
    de nekem még ez is nagyon "tetszik"....:XD
    http://www.hir24.hu/belfold/2011/06/18/schmitt-pal-bajban-a-magyar-nyelv/

    VálaszTörlés
  3. Jó lenne ezt az eszmefuttatást szélesebb körben is közhírré tenni!

    (Arra persze külön kíváncsi vagyok, hogy kedves második látogatód vajon milyen ravaszkodással fogja kapcsolatba hozni a fönti filmet (is) a zsidókkal? Az ő lapján ugyanis mindenre csakis a fajgyűlölet lehet a megoldás...)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a fönt ágáló „úriemberről” a székház, a bánya, a lakás, Kaya, stb., stb., ügyei (vagyis a kezdetek) óta nagyon nehéz lenne olyan időt említeni, amikor jó lett volna. Bár, a jó helyett írjunk talán becsületest.

    VálaszTörlés
  5. A saját érdek másoké fölé helyezése nem fajgyűlölet (javítva). Így tesz a világ legtöbb országa. A fajgyűlölet az, amikor más országokat erőszakkal vesznek rá a saját érdekeik háttérbe szorítására, ahogy azt néhány vezető nagyhatalom (és Izrael) teszi.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem, ennek nekifuthatnál mégegyszer!

    Saját érdek = jól felfogott érdek....
    Fajgyűlölet = ...néhány vezető nagyhatalom...

    Ezek szerint Te is néhány vezető nagyhatalom vagy?

    VálaszTörlés
  7. Tudom, hogy nehéz a kritikát elviselni, de célszerűbb lenne, ha leszállnál a magas lóról és hozzászoknál, mert a történelem a saját maguk által "kiválasztottak" letaszítását már megkezdte.

    VálaszTörlés
  8. Ne haragudj Halaszb, a fajgyűlület új értelmezését nem értem :P
    Főleg a zárójeles részét, mert minek ellenségképet kreálni? Persze, hogy harcolni lehessen, dehát harcos párt a jelenlegi kormányzópárt, ahogyan én látom....

    VálaszTörlés
  9. Kedves Halaszb!
    Írhatnám, hogy értem én a kritikát, csak nem szeretem! :-))
    De nem írhatom, mert be kell valljam, nem értem, sőt, fogalmam sincs, miről is beszélsz.
    Szerinted, ha kijelented magadról, hogy Te vagy a fajmagyar, akkor abból következik, hogy én csak másodrendű magyar lehetek?
    Ha Neked örömet szerez, hogy Esterházyt kedvenc fórumodon csak per „a zsidó”-ként említik, (továbbra is lásd pamcsi lapja!).
    Ha, szinte bármilyen témában, hozzászólásodba belecsempészel egy-egy cigány, zsidó utalást (lehetőleg gyalázkodót)
    Ha, szerinted Esterházy –bár magyar hangzású neve van pedig zsidó! – mivel kritizálni meri a magyarokat, nem magyar, és takarodjon! (ez a magyar hangzású név (mint érv) azért nagyon röhejes!.

    Szóval: ha Te konkrét embereket rendszeresen cigányozol, zsidózol, nos, legalább egyszer légy őszinte, ne beszélj folyton mellé!
    Akkor nem kell ilyen faramuci, érthetetlen szamárságokat fabrikálnod, hogy: „A fajgyűlölet az, amikor más országokat erőszakkal vesznek rá...”, hiszen nem más országról, hanem Rólad, a Te konkrét fajgyűlöletedről van szó.
    Ne hülyítsük már egymást, nem méltó.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Zsuzsa!
    Elnézést, ha esetleg kissé érthetetlen és nem a fenti videóhoz kapcsolódókat írtam.
    Hogy megérthesd, kérlek olvasd el „pamcsi” oldalán a Könyvheti megnyitóról szóló zsidózást és Halász barátunk Esterházy-gyalázását és fajvédelmét.
    Elnézést, és be is fejeztem.

    VálaszTörlés
  11. Ez egy kifordított logika. A meghatározás alapvetően téves és hibás.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Rasszizmus

    De gondolom, jobban kedveled a Metapédia ideillő tételét, ami lehet egy ellen-szubkultúra sajátos véleménye, de azt tudnod kell, hogy azt egy kicsit is magára adó ember nem fogadja el.

    VálaszTörlés
  12. "De nem írhatom, mert be kell valljam, nem értem, sőt, fogalmam sincs, miről is beszélsz."

    A "gyengébbek" kedvéért:

    "Szerinted, ha kijelented magadról, hogy Te vagy a fajmagyar, akkor abból következik, hogy én csak másodrendű magyar lehetek?"

    Szerintem egyetlen hozzászólásomat sem tudnád kijelentésed igazolására felhozni. Mert én sohasem állítottam egyrészt, hogy én fajmagyar vagyok, másrészt, hogy te másodrendű magyar vagy. Így ez hazugság.

    "Ha Neked örömet szerez, hogy Esterházyt kedvenc fórumodon csak per „a zsidó”-ként említik, (továbbra is lásd pamcsi lapja!)."

    Ez éppúgy nem igaz, mint az előző kijelentésed.

    "Ha, szinte bármilyen témában, hozzászólásodba belecsempészel egy-egy cigány, zsidó utalást (lehetőleg gyalázkodót)"

    Mit lehet tenni, ha ezekhez a népcsoportokhoz sokkal több negatívum, mint pozitívum kapcsolódik?

    "Ha, szerinted Esterházy –bár magyar hangzású neve van pedig zsidó! – mivel kritizálni meri a magyarokat, nem magyar, és takarodjon! (ez a magyar hangzású név (mint érv) azért nagyon röhejes!."

    Sok románnak, szlováknak, szerbnek is magyar hangzású neve van, bár sokan mégsem tartják magyar nemzetiségűnek magukat, magyarul nem is tudnak beszélni. Sajnos pont az ilyenek gyűlölik legjobban a magyarokat. Estrehazynál sem az a baj, hogy magyar hangzású neve van, bár ő jól beszél magyarul, vagy esetleg zsidó, hanem az, hogy ő is gyűlöli a magyarokat.

    "Szóval: ha Te konkrét embereket rendszeresen cigányozol, zsidózol, nos, legalább egyszer légy őszinte, ne beszélj folyton mellé!"

    Szóval: én senkit nem cigányozok vagy zsidózok.

    "Akkor nem kell ilyen faramuci, érthetetlen szamárságokat fabrikálnod, hogy: „A fajgyűlölet az, amikor más országokat erőszakkal vesznek rá...”, hiszen nem más országról, hanem Rólad, a Te konkrét fajgyűlöletedről van szó."

    A rám ragasztott fajgyülölet bélyeggel valójában a te fajgyülöletedet akarod elleplezni. Ezt mondtad itt:
    http://pamcsi.multiply.com/journal/item/206
    "Vagyis, szerinted, akinek magyar hangzású neve van, az nem hozhatja szóba a MAGYAROK ÓCSKA, SZENNYES, MOCSKOS TULAJDONSÁGAIT?"
    Nos aki így beszél a magyarokról, az egyrészt éppúgy magyargyűlölő, mint Esterhazy, másrészt fajgyűlölő.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Halaszb!

    Végül és befejezésül:
    1. ha sok-sok utalásod, burkolt vagy nyílt rasszista, antiszemita kijelentésed alapján Téged szalon-nácinak (és neo-nácinak) gondollak.

    2. és ezt a világnézetet én egy ócska, levitézlett, szennyes és mocskos dolognak tartom,
    3. és feltételezem Rólad (nem a neved alapján), hogy magyar vagy (mert annak vallod magad),
    4. akkor én (aki magyar vagyok) MIÉRT NE hozhatnám szóba, hogy mit gondolok a náci-magyarokról??

    (Mielőtt félremagyaráznád: nem a magyarok a nácik, hanem a magyarok között VANNAK nácik, akik fajgyűlöletükkel szégyent hoznak a többi magyarra!)

    VálaszTörlés
  14. Tőled nem is vártam mást, mint a régóta gyakorolt náci, rasszista, antiszemita stb. bélyeg azokra való ragasztása, akik egy sajátos, önző, harácsoló, másokat szolgaságba dönteni akaró, kizsákmányoló szemlélet ellen emelik fel a szavukat.

    VálaszTörlés
  15. Urak! Ne az én oldalamon veszekedjetk! Szépen kérelek titeket!
    Alma, nem jártam az általad idézett lapon, s nem is szándékozom arrajárni. Ha ott találtál számomra sem megfelelő nézeteket, s azoknak hangot adó mizéket, azt ott kérd számon kérlek!
    Halaszb, én elhiszem, hogy utálod a zsidókat, cigányokat, kígyókat, békákat, s még nem tudom kiket, de ezt kérlek, ne az én lapomon tedd.
    Két okból:
    Én nem utálok senkit, még a magyar szalonnácikat sem, max, sajnálom őket, mert saját problémájukra nem találván megoldást, választ, ellenséget keresnek, s könnyeden találnak is, hála hazánk összes létező politikusának, akik tányéron szolgálják fel a kisebb gondolkozási képességű embereknek azokat, akiket utálni kell.
    Én úgy gondolom, Te nem ebbe a kategóriába tartozol (akiknek feltálalnak), hanem a másikba (aki feltálal).
    Namármost, elég értelmesnek hiszem magam, ezért nem kérek gyűlölnivaló ellenségképet (Esterházyt sem!), mert majd egészen agg koromban, ha gyűlölni támad kedvem, majd megkeresem az arra "méltó" személyt, vagy csoportot.
    Ez volt az egyik!
    A másik:
    Szeretném, ha mi magyarok, legalább nálam tudnánk BESZÉLGETNI egymással. Beszélgetni és nem egymást pocskondiázni, legyen annak a magyar embernek vallása/ateizmusa, bőrszíne vagy neme, nemi dentitása bármilyen!
    Köszönöm!
    Ui. Mellesleg Esterházyt nagyra tartom, és erről NEM kívánok vitát nyitni!

    VálaszTörlés
  16. Így kezdődött:

    " alma007 wrote on Jun 19, edited on Jun 19
    Jó lenne ezt az eszmefuttatást szélesebb körben is közhírré tenni!

    (Arra persze külön kíváncsi vagyok, hogy kedves második látogatód vajon milyen ravaszkodással fogja kapcsolatba hozni a fönti filmet (is) a zsidókkal? Az ő lapján ugyanis mindenre csakis a fajgyűlölet lehet a megoldás...) "

    Miért van az, hogy egyeseknek mindig csak a rasszista, antiszemita, náci stb. megbélyegzés jut az eszébe?

    Erre mintegy befejezésképpen mondtam legutoljára:

    " halaszb wrote on Jun 27
    Tőled nem is vártam mást, mint a régóta gyakorolt náci, rasszista, antiszemita stb. bélyeg azokra való ragasztása, akik egy sajátos, önző, harácsoló, másokat szolgaságba dönteni akaró, kizsákmányoló szemlélet ellen emelik fel a szavukat. "

    Na ez az amiről le kellene szokni (és ez rád is vonatkozik), mert enélkül nem lesz sohasem béke és haladás.

    VálaszTörlés
  17. Micsoda vonatkozik rám?
    Még a nyiltan Hitlert, Szálasit éltetőket sem náciztam le soha, pedig -- igaz, kisgyerkként -- azt a kort is átéltem, s zsigeri félelem van bennem bizonyos sivító hangoktól a mai napig is (nemrég jöttem rá, hogy a szőnyegbombázás rögzült bennem félelemmé).
    Ha ezt nem élte át valaki, márpedig nem hiszem, hogy túl sokan lennénk ilyenek, akkor szerintem nem tudja, mit kíván vissza, s mit dicsőít lelkesen.
    Arról is le lehetne szokni talán, hogy kioktassuk egymást, ezt hagyjuk meg jól képzett politikusainkra, akiknek köszönhető a jelenlegi helyzet, kivétel nélkül!
    90-ben 3 generácóváltásnyi időre tippeltem, hogy elérünk egy demokráciára hasonlító állapotba, de ma kétségeim vannak, hogy elég-e 3 generáció, s leszünk-e még 3 generáció múltán. (Az aggodalom beszél belőlem, s nem valamiféle ellendrukkerség.)
    Talán segíthetnél abban Te is, hogy ne bűnbakokat keressünk itthon -- mert azt könnyű kijelölni, s holnaptól akár a kékszeműeket is okolhatjuk minden bajunkért --, hanem keressük a párbeszédet.

    VálaszTörlés
  18. Ezt akkor ki mondta?

    "nezsu11 wrote on Jul 6, edited on Jul 6
    ...Halaszb, én elhiszem, hogy UTÁLOD A ZSIDÓKAT, CIGÁNYOKAT, KÍGYÓKAT, BÉKÁKAT, S MÉG NEM TUDOM KIKET, de ezt kérlek, ne az én lapomon tedd.
    Két okból:
    Én nem utálok senkit, még a MAGYAR SZALONNÁCIKAT sem ..."

    Na ez az a minden alap nélküli, részedről lehet, hogy csak meggondolatlan, mások részéről azonban tudatos megbélyegzése azoknak, akik nem "liberális" gondolkodásúak.

    Ne szépítsük a dolgokat, Magyarországon, bárhogy és bárkit is bélyegezzenek meg, valójában nagyon szük a ténylegesen rasszista emberek, csoportok száma. A Jobbik és a Magyar Gárda, illetve utódai legfeljebb radikális jobboldaliak, de nem rasszisták. Ezért az aki, a rasszista megbélyegzést széles körben alkalmazza, mint ahogy mondtam, vagy meggondolatlan, vagy tudatosan, az ország rontására törekszik.

    VálaszTörlés
  19. Áhhá, miért vetted magadra a "SZALONNÁCIK" kifejezést?
    Nyilván vannak, mint mindenütt a világon. Minek szépítgetni a dolgokat?
    Szerinted, aki újfent a Dunába akar lövetni számára nem tetsző embereket, csoportokat, az csupán radikális?
    A Magyar Gárda, amely már a kezdetekkor a tőlem egy utcával arrébb kezdődő faluban akart dmonstráló felvonulást tartani, az pedig szerény jóindulatú fiúk gyülekezete, s esze ágában sem volt soha megfélemlíteni emberelet, népcsoportot?
    Van egy remek barátném, aki pár éve meghívott egy honlapra, ahol (akkor még ő is azt hitte, valóban csak a magyarságunk őrzéséről beszélgetünk, s hamarabb elmenekült onnan, mint én) a következő bejegyzés volt olvasható (sajnos nem mentettem képernyőképet) egy gárdista billentyűjéről, kb. így szólt: 'A felvonulásunk békés volt, csak egy sipítozó vénasszonynak adtunk egy pofont'...
    Nagyon kiváncsi lennék, hogy az illető "úriember" mit szólna ahhoz, ha az ő felmenőjét titulálnák 'sipítozó vénasszonynak', vagy bátor ifjak vernék.
    De igazad van, ő nem szalonnáci, hanem csak egy lerobbant, utolsó kocsma kannás borát vedelő barom :P

    VálaszTörlés
  20. Minden csoportosulásba odakerülhetnek nem megfelelő egyedek. Igaz ez az MSZP-re, SZDSZ-re, FIDESZ-re is. Esetükben nem is kevesen. Csak ez alapján általánosítani azonban aránytévesztés vagy rosszindulat. Általánosítás egy esetben engedhető meg, ha a nem megfelelő egyedek által képviselt irányvonal uralkodóvá, mintegy jellemzővé válik a csoportosulás egészére.

    VálaszTörlés
  21. Igen, bár egyetlen egy hozzászólás sem érkezett az idézett bejegyzéshez (rajtam kívül) hozzám hasonló megjegyzésként, minden hozzászólás (ott) lelkesen üdvözölte a "bátor kiállást" :P

    Mellesleg mondhatnám, pont ezért (is) soha nem kívántam semmilyen politikai csoportosulás tagja lenni. Ezt az állítólagosan kötelező kisz tagságnál is sikerült betartanom annak idején, felnőttként meg pláne. Nem is lettem vezető egyéniség a szociálizmusban :P

    VálaszTörlés