2011. április 29., péntek

Komment fő hírként! Kötelező olvasmány! | RKDSZ

http://www.rkdsz.hu/hirek/komment-fo-hirkent-kotelezo-olvasmany

18 megjegyzés:

  1. Az írás jó, de a következőket nem tartom helyesnek.

    "a közpénzből fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetővé tenné a képviselők visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot"

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes volt! Köszi! Jó keresztmetszet!

    VálaszTörlés
  3. Nem értem, miért tiltakozol, amikor pl. az az irányelv, hogy pl. a BSZKRT-nél a legmagasabb és a legalacsonyabb bér aránya nem lehetett több, mint 10-szeres, egyáltalán nem mai keletű. A mai arányokat a globalizmus torzította el. A képviselők visszahívhatósága és a mentelmi jog eltörlése pedig a valódi népképviselet alapja.

    VálaszTörlés
  4. És akkor még nem beszél a tervezett, de minden bizonnyal előbb-utóbb megvalósuló elképzelésekről, a műszakpótlékok jelentős csökkentéséről vagy eltörléséről, a szabadságnapok számának csökkentéséről, a betegállomány járandóságának csökkentéséről (már megvalósult) stb.

    VálaszTörlés
  5. Azért tiltakozom, mert demagóg és nem átgondolt a felvetés.

    Először is, mi köze az ötszörösnek a tízszereshez? Mi köze ehhez a BKV ősi elődjének?
    A visszahívhatóság csak káoszt okozna. Senki nem vállalná azt, hogy egy hibás lépésébe beleakaszkodva elvegyék tőle a négy évre szóló mandátumot. Mert ugye haragos ellenség mindig van a politikában.
    A mentelmi jog meg nem valami úri kiváltság, hanem egyszerű védelem négy évre. A védelem minőségén, hatósugarán, vagyis, hogy mekkora körre terjedjen ki, lehet vitatkozni a jogászoknak.

    VálaszTörlés
  6. Ez tipikus neoliberális nézet. Láthatjuk, hova jutottunk ezzel az eszmével. Inkább olyan sikeres országokkal kellene példálózni, mint Svájc.

    VálaszTörlés
  7. Jajj, édes lelkem, halaszb, fejtsd ki nekem légy szíves, hogy mi az a "neoliberális nézet", és az miben tér el egy nem neo, hanem síma "liberális" nézettől.
    Istók biza, nem tudom. Bizonyos tekintetben egyet értek juhorkával, és most nem tudom, ezért belesodródom-e egy pixisbe, de nem tudom, mi van abban a pixisben.

    VálaszTörlés
  8. Akkor jöjjön juhorka stilusa. Előbb ő bizonyítsa, hogy miért demagóg és nem átgondolt a felvetés.

    VálaszTörlés
  9. No, csak nem segítettél a kérdésem tisztázásában :)

    VálaszTörlés
  10. Nem kérdeztél, megállapítottál... keresem a kérdésedet, s nem lelem :)

    VálaszTörlés
  11. Kérdezni, ez a legjobb taktika.

    VálaszTörlés
  12. Én meg szeretném kivesézni picit a neonáci, neofasiszta, neohorthista, neocsendőr és neogárdista kifejezéseket is!

    VálaszTörlés
  13. Tudod, mindig kérdezek :)))
    De választ sehol sem lelek.

    VálaszTörlés
  14. Azt hittem, hogy leírtam a lényeget. Nem akarok semmit bizonyítani, de az a véleményem, hogy a zemberek számára jól hangzó, igazságosnak vélt elképzeléssel állunk szemben. Az igazságosság hangoztatása mindig népszerű, de vajon reális-e esetünkben? Át lehet gondolni.

    VálaszTörlés