2010. június 25., péntek

Sajtó és szólásszabadság????

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Nem-akarjuk-hogy-a-Fidesz-megtudja-minden-blogger-nevet/137502879594117
Csatlakozzatok!

35 megjegyzés:

  1. nem vagyok,egyik közösségi portál tagja sem,,és nem is akarok az lenni,,akkor hogyan csatlakozzak??

    VálaszTörlés
  2. Akkor sehogy :( De az ottani "ne legyen tüzijáték, aug. 20-án, az árát adják az árvízkárosultaknak" is sikeres volt.

    VálaszTörlés
  3. Ha te azt hiszed, hogy eddig a politikai pártok, bűnüldöző szervek, apeh, üzleti kapcsolataid, személyzetisek stb. nem használták ki a közösségi oldalak által kínálta kincsesbányát, akkor nagyon tévedsz.

    „mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra” kifejezés helyett a „mindenkinek joga van a szólásszabadsághoz” megfogalmazást vezetné be."

    szól a cikk.

    Nos a szavak csűrése-csavarása a jogalkotó részéről nem új keletű dolog. Igyekeznek olyan jogszabályokat alkotni, amelyek nehezen vagy nem, vagy tévesen értelmezhetők. A jogalkotás eredménye mindig egy közérthetően megfogalmazott jogszövegezés kellene legyen. Mikor az ország elit jogtudósainak kell értelmeznie egy jogszabályt, akkor az a szabályszöveg alkalmatlan a szerepe betöltésére.

    Hogy a fent idézett két megfogalmazás közül mely a szerencsésebb azt nem tudom, azonban minden olyan lépés amely véleménynyilvánításhoz, szólásszabadsághoz való jogokat korlátoz az elítélendő. Az ellen tiltakozni szükséges. Ha valaki, vagy valakik ezt a jogot bármilyen módon korlátozni akarják, akkor népszavazást kell kezdeményezni. A szabad emberek legalapvetőbb jogát nem lehet korlátozni.

    Nem tudom miért, de most eszembe jutott a gyurcsány akció, amikor köztévében főműsoridőben felszólított bizonyos újságok nem olvasására illetve az állami intézményeket felszólította, hogy ezen sajtótermékeket ne rendeljék meg.

    Ebben a témában ki kell kérni még a főcenzor asszony Lendvai Ildikó véleményét is, mivel ő több évtizedes tapasztalattal rendelkezik.

    VálaszTörlés
  4. ..."most eszembe jutott a gyurcsány akció, amikor köztévében főműsoridőben felszólított bizonyos újságok nem olvasására illetve az állami intézményeket felszólította, hogy ezen sajtótermékeket ne rendeljék meg."
    Viszont nem tiltotta a megjelenésüket, picit más a leányzó fekvése.
    Ettől aki akarta, elolvashatta, mert mellette hál'isten, nem állt egy Aczél György elvtárs. Most úgy tűnik OV meglelte a maga "acélgyörgyét".

    VálaszTörlés
  5. Én megtörtént dologról beszéltem, te pedig egy meg nem történtről.

    VálaszTörlés
  6. Könnyen megtörténhet a 2/3-ad birtokában.
    S pontosan úgy fog tojni a "népakaratra", ahogyan ezt a KE kijelöléssel is tette.
    Mellesleg, a megtörtént esemény kapcsán láttam az akkori reagálásokat, s azok egy útszéli kocsmai hangnemnél is alábbvalók voltak (ment a többi reagálás a jobboldalon szinte mindenki részéről)

    VálaszTörlés
  7. Az, amely nem biztos, hogy egyezik a fidesz elképzelésével :DDDD
    Kb, úgy, ahogyan népakarat volt a fidesz szerint minden, ami nem egyezett Gyurcsányék véleményével.

    VálaszTörlés
  8. A népakarat hogyan állapítható meg? (Legalábbis a többségi népakarat)

    VálaszTörlés
  9. Szerintem, pont úgy, ahogyan az elmúlt 8 évben megállapítható volt.

    VálaszTörlés
  10. Mellesleg idézőjelben volt nálam ez szó, ha elkerülte volna a figyelmedet.

    VálaszTörlés
  11. Áttekintve a Népszava cikkeit, nem úgy tűnik mintha korlátozások lennének. A hozzászólások egyéb fórumokon sem ezt támasztják alá.

    VálaszTörlés
  12. Megtaláltad a benyújtott törvényjavaslaltot is?

    VálaszTörlés
  13. Ez volt az eredeti tervezet:

    http://www.parlament.hu/irom39/00363/00363.pdf

    Azóta már háromszor módosították, az igaz. Akkor csak azt kérdem szeretettel, hol a jól kidolgozott program, amelyre 8 éve hivatkoznak?

    VálaszTörlés
  14. Tulajdonképpen a tervezet mely része okoz neked problémát?

    VálaszTörlés
  15. Tulajdonképpen egyik sem, mert én csak külföldi oldalakon vagyok regisztrálva :D

    VálaszTörlés
  16. Ez az egy ne vigasztaljon, mert a közösségi portálok valóságos kincsesbányát jelentenek a világ összes titkos szolgálatának, rendőrségének és adóhivatalának. S mint tudod, ezen hatóságok között együttműködési megállapodások léteznek.

    Személy szerint a törvényjavaslat szövegéből nekem nem az jön le, hogy a sajtó vagy a véleménynyilvánítás korlátozásáról lenne benne szó. De lehet, hogy csak én nem tudok a sorok között olvasni. Vagy nem vagyok fogékony a balos hisztériakeltésre.

    VálaszTörlés
  17. Nem is, Te a jobbos hisztériakeltésre voltál(?) fogékony! :D

    VálaszTörlés
  18. Már megint ez a "ha nem ebbe akkor abba" sorolás.
    Egyébként egy dologra jó lenne ha emlékeznél. A szocik ideje alatt mindig már megtörtént azaz "elkúrt" dolgokat illettem kritikával. Ezzel szemben most azt kell tapasztalnom, hogy a baloldal, vagy baloldali érzelműek fantáziálnak valamiről, majd azt megtörtént dologként, antidemokratikus dologként élik meg és állítják azt be.

    De hogy lásd milyen "patás jobbos ördög" vagyok: ha majd konkrét és megtörtént ügy jut tudomásodra, mikor a sajtó-, a vélemény- és szólásszabadság vízióid szerint sérül, akkor jelezd felém. Én fogok leghangosabban tiltakozni. Ezt megígérhetem Neked.

    És hogy kicsit érthetőbb legyek: nekem nem kell ingyen BKV közlekedés.

    VálaszTörlés
  19. Akkor most (ismételten) elmondom: NEM vagyok balos, sőt legelőszőr, az akkor még számomra fiók Petőfinek tűnő OV-re szavaztam, aztán soha többet se rá, se a volt KISZ-es ellenfelére nem. Hogy hová sorolták a "töredékszavazatomat" nem tudom, lehet, hogy egyszer ide, egyszer oda. Ám mivel ez alatt a 20 év alatt emitt IS nekem nem tetsző dolgokat láttam, úgy vélem, szabad, sőt kell kritikával illetni a még csírájában megjelenő antidemokratikus intézkedések kezdeményezését is.
    Én éltem a Rákosi, a Kádár rendszer alatt (nem érdem, csak állapot, hogy még eszem ágában sincs elpatkolni), s komolyan mondom, hogy még a halovány másuktól is jeges félelem fut rajtam keresztül. Az eddig látottak,olvasottak alapján viszont azt látom (lehet, hogy rosszul), hogy nagyon sokat tanult az említett (nem) uraktól.

    VálaszTörlés
  20. én meg csak olvasgatok itt....

    VálaszTörlés
  21. amíg még teheted :))))
    Mindjárt olvashatsz vidámabbat(?)

    VálaszTörlés
  22. Mi a demokrácia? Most már a történészek megkérdőjelezik, hogy a görögöknél is anno, olyan nagyon a nép szava lett volna. esetleg bizonyos rétegeké.
    Kit érdekel a nép, aki közel a tűzhöz, sütögeti a pecsenyéjét, a többinek marad az árvíz és a hideg májkrém. Még többek között a tudományom is süthetem, élve a vélemény nyilvánító szólásszabadság jogával: kb. 40000 forintnyi pénzembe kerülne a kettős állampolgárság papírjainak beszerzése, fordítások és a többi. Jól esett a gesztus -akárkitől jött.
    Különben is, a politikusok tegyék jól és helyesen a dolgukat és akkor nem lesz ellenvélemény. (Ezt álmodtam?) Keserű az ébredés...
    És nem vesszük észre, hogy lejobboldalizzák, vagy leszocizzák egymást, és amíg ezzel van a nép elfoglalva, azt csinál mindenki -fönt-amit csak akar.Így van ez mindenhol, ne gondoljuk, hogy csak itt van így. Gazdasági válságok idején mindig hülyítették a népet ilyesmivel, meg máskor is és ez egy spirál, amiből nincs kiút.

    VálaszTörlés
  23. Van igazságod Ildikó. Bár naiv álmaimban valami olyasmit látok, hogy mindegy, hogy valaki magyar, eszkimó, földönkívüli, vagy bármi más, ha nincsenek határok, ha ott élhetek, ahol szeretnék, ha dolgozhatok, s ezért élhető bért kapok, ha nem azt nézi a szomszéd, hogy milyen nyelven álmodom, ha.... és akkor felébredek, s azt látom, hogy messze nincs így a világban, itthon, a szomszédban.
    Elvileg lehetne a klasszikus görög demokrácia bárhol, hiszen a "beszélő szerszámot", a rabszolgákat (akikre nem vonatkozott akkor a demokrácia intézménye) felváltották a gépek.

    VálaszTörlés
  24. Elhangzott a kulcsmondat. "Az emberek elvárása ez." Tényleg ez? A hatalomvágyukat szemrebbenés nélkül, magabiztosan kiélhetik.

    VálaszTörlés
  25. Az emberek egy bianco csekket írtak alá, hiszen a fidesz azon kívül, hogy nem úgy lesz, mint eddig, szinte semmi konkrétumot nem mondőtt a választási kampányban.
    Na jó, az azonnali költségcsökkentésen, és az azonnali közbiztonság megteremtésén kívül.
    Azóta kiderült, nincs azonnali költségcsökkentés (sőt várhatóan a kiskeresetű rétegnél adóemelés van), s a közbiztonság is olyan, amilyen eddig volt.
    Gondolom, "Az emberek elvárása ez." , arra a pár fidesz vezetőre vonatkozik.

    VálaszTörlés
  26. Éppen így gondolom én is, és nézhetjük, hogyan élnek vissza a megszerzett többségükkel. Még majd megérjük, hogy 'türkménbasink' is lesz.

    VálaszTörlés
  27. No, megnéztem a videót.
    Meg kell állapítanom, hogy az interjú alanya kissé faragatlan fickó. Szinte minden második mondatba közbevágott, amelyet elvileg még egy családi beszélgetésben sem illik.

    VálaszTörlés
  28. Ez így van, de a sok feltett kérdés a lényeg.

    VálaszTörlés
  29. Nem volt rá ideje, mert annyit beszélt.:))

    VálaszTörlés
  30. Eegen, azin lovagolt, hogy a tévék feltesznek olyan tartalmakat a netre, amelyek korhatárosak. Valószínüleg nem hallott még a számítógépen használható "gyerekzárról" :P

    VálaszTörlés
  31. Beszédes a tekintete is, a flegma, lesajnáló arckifejezése. Pedig korábban őt az értelmesebbek közé soroltam.

    VálaszTörlés
  32. "Ő" nagyon is értelmes, csak arányosan agresszív is.

    VálaszTörlés